Endnu et år med rekordomsætning i brugsen: Men nu venter en ny virkelighed

For første gang i Hammel Brugsforenings historie er omsætningen i SuperBrugsen nået over 100 millioner kroner.

Artiklens øverste billede
For andet år i træk har butikken haft en stigning i omsætningen på mere end 13 procent. Foto: CSJ

Hammel Brugsforening har netop holdt generalforsamling. Her berettede bestyrelsen om årets gang i SuperBrugsen Hammel – og sikke et år.

Endnu engang kunne brugsen nemlig præstere rekordomsætning – præcis ligesom sidste år. For andet år i træk har butikken således haft en stigning i omsætningen på mere end 13 procent.

»Det er meget mere end andre dagligvarebutikker, som vi kan sammenligne os med. Vi er for første gang i Hammel Brugsforenings historie nået over 100 millioner i omsætning. Hvis man tager momsen med har omsætningen i 2021 været på 108,5 millioner kroner,« lød det i bestyrelsens beretning, som er sendt i en mail til redaktionen.

Det gode resultat betyder, at brugsen har godt 1,3 millioner kroner i overskud på trods af de seneste års massive investeringer i en 500 kvadratmeter større butik og i Coop.

Medlemmerne

På generalforsamlingen kunne bestyrelsen desuden fortælle, at der i dag er næsten 4.300 medlemmer i Hammel Brugsforening. Medlemmerne står for 60 procent af omsætningen.

Der er dog plads til flere medlemmer i den lidt yngre ende af skalaen. 80 procent er nemlig over 45 år.

»Dem er vi rigtig glade for, men vi ville gerne have nogle flere, nye og yngre medlemmer. I den sidste ende drejer det sig om Hammel Brugsforenings idé, fremtid og selvstændighed. Vi vil gerne lave nogle flere medlemsaktiviteter, nu hvor vi må igen – vinsmagning og andre forbrugeraktiviteter,« lød det fra bestyrelsen.

På bagkant af corona

De gode resultater kommer oven på nogle år med corona, som har været en hård omgang for mange forretningsdrivende, men som har betydet travlhed i supermarkederne.

»Kunderne har ikke i samme omfang kunnet gå i byen for at spise, de har ikke kunnet rejse og så videre. René og personalet har gjort, hvad de kunne, for at holde butikken kørende i hele perioden,« lød det i beretningen.

Brugsuddeler René Sørensen siger da også til Lokalavisen Favrskov, at det har været en meget stressende tid.

»Der har simpelthen været fuld knald på hele tiden samtidig med, at vi jo også har haft vores del af corona-ramte medarbejdere. Men vi har formået at holde butikken godt kørende hele vejen igennem,« siger han.

Her på bagkant af coronaen har en ny virkelighed dog ramt med nye udfordringer, især på baggrund af krigen i Ukraine. Den høje inflationen lige nu, med prisstigninger på blandt andet energi, transport og fødevarer, gør, at kunderne ændrer adfærd og holder på pengene.

»Lige nu sparer kunderne på husholdningsbudgettet, de køber færre varer og billigere mærker,« forklarede bestyrelsen.

René Sørensen har da også været nødt til at afskedige to medarbejdere for at tilpasse sig tiden.

Tillykke til René

Slutteligt ønskede bestyrelsen René Sørensen tillykke med sit 25-årsjubilæum:

»René er en rigtig dygtig uddeler. Hammel Brugsforening har meget at takke ham for – der kan være nok så mange ansatte og bestyrelsesmedlemmer, men det er ham, der tegner butikken og den stemning, der er. Noget som er gået igen i alle kundeundersøgelser igennem alle 25 år, er en pæn og ryddelig butik.«

»Kære René. Tak for den store indsats i de første 25 år. Også en tak til dig Charlotte (Renés hustru, red.), vi er jo nok klar over, at det også kræver ro, sparring og opbakning på hjemmefronten.«

Efterfølgende blev Orla Mortensen, Olav Nielsen og Allan Sølvsten genvalgt til bestyrelsen mens der var nyvalg til Kasper Resen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.