Nyt telefonnummer skal hjælpe naboer plaget af unge-støj

500.000 kroner er sat af til runderinger, SSP-kontakttelefon, videoovervågning ved bålhytter og en øget åbningstid i ungdomsklub.

Artiklens øverste billede
Et helt frisk billede fra den container, som står placeret bag Plejecenter Solhøj i Dommerparken i Hammel. Foto: CSJ

Sidste sommers uro i særdeleshed i Hammel, hvor unge lavede hærværk og spillede høj musik til sent om aftenen, førte til, at byrådspolitikerne i efteråret afsatte to gange 500.000 kroner af i budgettet til en styrket ungeindsats i sommerhalvåret i år og næste år.

Pengene skal bruges på blandt andet runderinger, SSP-kontakttelefon, videoovervågning ved Søndervangskolens bålhytter og en øget åbningstid i ungdomsklubben i Hammel. Ungdomsklubben har således fået tildelt flere timer, så der fremadrettet er åbent fem dage om ugen, mod fire dage tidligere.

Forvaltningen har desuden sendt breve ud til udskolingens forældre for at gøre dem opmærksomme på, at de også skal snakke med de unge om god opførsel i nattelivet og om at tage hensyn til andre.

Et helt frisk billede fra den container, som står placeret bag Plejecenter Solhøj i Dommerparken i Hammel. Foto: CSJ

Brugbar viden

Flemming Nørgaard (V), formand for Børne- og Skoleudvalget, er spændt på at se, hvilken forskel de nye initiativer vil gøre.

»Jeg håber selvfølgelig, at det er en god måde at gribe problemstillingen an, og så er jeg nysgerrig på, om vi får noget viden ud af det her, som vi kan bruge til noget. Eksempelvis er jeg nysgerrig på, om det er vores egne unge, eller om det er unge udefra. Vores indsats fremadrettet skal i så fald tilpasses til dette,« siger han.

Han forklarer, at den konkrete model er valgt, fordi Ungdomsskolens medarbejdere har erfaringen med de unge.

»Ungdomsskolen er jo vores kontaktled til de unge. Desuden kræver det lidt at tage kontakt og gå i dialog med de unge, og det kan medarbejderne fra Ungdomsskolen finde ud af,« siger han.

Et helt frisk billede fra den container, som står placeret bag Plejecenter Solhøj i Dommerparken i Hammel. Foto: CSJ

Overvågning ved bålhytter

Ungdomsskolens runderinger vil foregår i juni, juli og august på de steder, hvor de unge samler sig. Det kunne eksempelvis være bålhytterne på Søndervangskolen i Hammel.

Netop ved bålhytterne her er kameraovervågning på vej op lige nu, fortæller skolens leder René Guldbrandsen, som i øvrigt kan melde om et roligt forår:

»De seneste år har vi været i dialog med flere naboer, som var generet af støj, men det har der ikke rigtig været noget af i år – måske en enkelt gang. Vi har heller ikke selv observeret ødelagte ting, så ja, det virker til at være mere stille i år,« siger skolelederen.

Flemming Nørgaard tror på, at videoovervågning kan være en god løsning for at komme problemer til livs.

»Vi ved jo, at det har effekt andre steder. Eksempelvis har Hadbjerg Skole et indelukke, hvor der har været lidt problemer. Det er løst nu, efter der kom kameraer op. Det samme har vi set ved en spejderhytte,« siger udvalgsformanden.

Telefonnummer til SSP

For Flemming Nørgaard har det været vigtigt, at der kom et telefonnummer, som borgerne kan ringe til, hvis de oplever generende støj eller hærværk.

»Fra et borgerperspektiv kan man nok godt føle sig kastet lidt rundt med. Man skal altid ringe til politiet først, hvis man oplever støj eller anden uorden, for det er jo en politiopgave, men det er bare ikke givet, at politiet har mulighed for at prioritere anmeldelsen, fordi der simpelthen ikke er tid til det. Så er det, at man kan ringe til SSP-kontakttelefon, og så vil en medarbejder herfra køre ud til det pågældende sted og tage en snak med de unge.«

Flemming Nørgaard understreger, at der ikke er tale om et kommunalt vagtværn. Han understreger også, at de nye tiltag »ikke er en Hammel-indsats, men en Favrskov-indsats med særligt fokus på Hammel.«

»Og oplever man støj eller uorden i Søften, Ulstrup eller en hvilken som helst anden by, så skal man endelig benytte SSP-kontakttelefonen.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.