William og Rebekka kæmper mod lukning af Favrskov Talent

Unge håndboldtalenter har taget initiativ til underskriftsindsamling i utilfredshed med, at Favrskov Kommune har stoppet talentudviklingsprojekt.

Artiklens øverste billede
Rebekka Louise Pedersen og William Pedersen har startet en underskriftsindsamling for at få talenttræning tilbage. Foto: Jeppe Rafn

14-årige William Pedersen fra Hadsten har i det seneste år trænet håndbold fire gange om ugen.

Tirsdag og torsdag har den stået på træning med U15-holdet i Hadsten Håndbold, som han også spiller kamp for i weekenden.

Mandag og onsdag har han trænet sammen med Favrskov Talent, som er et tilbud til unge i 7. – 10. klasse med talent og lyst til at udvikle sig indenfor sin sport.

Mandagstræningen har fundet sted i forlængelse af skoletiden, mens onsdagstræningen har været med start klokken syv om morgenen.

»Jeg har udviklet mig meget både fysisk og mentalt i det seneste år. Man skal have viljen til at stå tidligt op for at komme til træning,« siger William.

Sportsligt har han blandt andet fået mere springkraft og en meget bedre kondition, fortæller William, og han er også begyndt at tænke mere over, hvad han spiser, fordi en kostvejleder har givet talenterne indblik i ernæringsrigtig kost.

Stor skuffelse

William er netop blevet færdig med 7. klasse på Hadsten Skole og havde set frem til at skulle fortsætte med at træne i Favrskov Talent næste år. Han blev derfor meget skuffet, da Favrskov Kommune tidligere på året annoncerede, at man ville stoppe talentudviklingsprojektet.

»Jeg elsker min sport og at udvikle mig, og talenttræningen har været en stor del af min hverdag. Det har været en stor fordel, at jeg kan blive i min by og dyrke min sport og for eksempel ikke skal flytte til Randers Realskole, der tilbyder elite- og talenttræning,« siger William.

Han har sammen med sin klassekammerat Rebekka Louise Pedersen taget initiativ til en underskriftsindsamling i et forsøg på at bevare talentudviklingen.

I forbindelse med beslutningen om at stoppe Favrskov Talent lød det fra kommunen, at det primært var elever fra Hadsten, Hinnerup og Søften, som har deltaget, og midlerne er gået til forholdsvis få elever.

»Vi vil gerne vise kommunen, at det ikke bare er et par stykker fra Hadsten, der vil bevare talenttræning,« siger Rebekka.

Hun har ikke selv deltaget i Favrskov Talent, men ville gerne prøve det fra næste skoleår og har hørt meget godt om det fra sin talentfulde storesøster Karla Helene Pedersen, der lige er blevet udtaget til landsholdssamling i håndbold for årgang 2006.

»Det har været rigtig fedt for hende, og hun har i hvert fald fået bedre kondi. Det er svært at løbe fra hende,« siger Rebekka med et smil.

Skifte til Randers?

Rebekka og William fortæller, at de og deres venner taler meget om, at Favrskov Talent stopper, og mange snakker om muligheden for at skifte til Randers Realskole for at kunne få lov til at dyrke deres sportstalent.

»Der er ikke så meget andet at give sig til her i Hadsten,« siger William.

Williams mor Mona Pedersen bakker op om sin søn og pointerer, at kommunen mister indtægter, hvis eleverne vælger at flytte til en skole udenfor Favrskov.

»Der skal nogle tilbud til for at holde på de unge, og spørgsmålet er, om vi har råd til ikke at have Favrskov Talent,« siger Mona Pedersen.

Forældre ærgrer sig

I skrivende stund har 92 personer skrevet under på, at de er utilfredse med lukningen af Favrskov Talent.

Mange af underskriverne har udnyttet muligheden for at begrunde deres underskrift. Det gælder særligt forældre til børn, der har været en del af Favrskov Talent. De fortæller samstemmende, at deres børn har haft stor glæde af talentprojektet, som ikke blot har udviklet dem sportsligt, men i høj grad også menneskeligt og har givet de unge selvtillid og læring.

Underskriftsindsamlingen foregår på hjemmesiden skrivunder.net, hvor man kan få den frem ved for eksempel at søge på ’Favrskov’.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.