Voldum-Præst siger farvel for at blive provst

Afskedsgudstjeneste med sognepræst René Høeg i Voldum Kirke den første søndag i august.

Artiklens øverste billede
Fremover bliver René Høeg provst 75 procent af tiden og 25 procent sognepræst. Pressefoto

Efter en længere ansættelsesproces har H. M. Dronningen udnævnt sognepræsten ved folkekirken Voldum-Rud som den nye provst i Favrskov. Derfor er der afskedsgudstjeneste i Voldum Kirke søndag 7. august kl. 11 med efterfølgende reception.

Menighedsrådet ved folkekirken Voldum-Rud inviterer alle til afskedsgudstjeneste med sognepræst René Høeg i Voldum Kirke den første søndag i august. Efter gudstjenesten er der lidt godt til ganen, og mulighed for at sige et par ord og at sige farvel og på gensyn til sognepræsten. Han forlader ikke området helt, idet han fremover med bopæl i Hadsten skal være provst i Favrskov Provsti, som geografisk svarer til Favrskov Kommune.

Glade og stolte

Formand for menighedsrådet ved folkekirken Voldum-Rud, Benedicte Schmidt Larsen, glæder sig over at kunne sige tillykke til René Høeg.

Vi kommer til at savne René, det skal der ikke herske tvivl om, men vi sender ham og ægtefællen videre med et kæmpe held og lykke.

Benedicte Schmidt Larsen, formand for menighedsrådet ved folkekirken Voldum-Rud

»Jeg er faktisk stolt over, at vi i folkekirken Voldum-Rud og Hadsten Storpastorat kan levere en kompetent og dygtig præst til posten som provst i Favrskov. Menighedsrådet i Voldum og Rud har bakket René op i beslutningen om at søge stillingen, og som udfaldet er blevet, var det jo det helt rigtige. Vi kommer til at savne René, det skal der ikke herske tvivl om, men vi sender ham og ægtefællen videre med et kæmpe held og lykke,« siger hun i en pressemeddelelse.

Formand for menighedsrådet ved folkekirken Voldum-Rud, Benedicte Schmidt Larsen, er stolt over, at folkekirken Voldum-Rud og Hadsten Storpastorat kan levere en kompetent og dygtig præst til posten som provst i Favrskov. Pressefoto

René Høeg og ægtefælle, Søren Møller, som er arkitekt og afdelingsleder på en tegnestue i Aarhus, har været glade og tilfredse med at bo i Voldum præstegård.

»Voldum og Rud sogne er kendetegnet ved engagerede mennesker, som positivt vil landsbytilværelsen, og som støtter op om lokale initiativer og institutioner, herunder sognekirken. Derfor har det været en fornøjelse at virke som sognepræst netop her. Det er vemodigt at sige farvel, og samtidig glæder vi os over alt det nye, som venter,« siger sognepræst René Høeg.

Synlighed er vigtigt

Fremover bliver René Høeg provst 75 procent af tiden og 25 procent sognepræst. Præstedelen er tilknyttet Hadsten Storpastorat, men bruges realistisk på skift rundt omkring i kommunens kirker, da det er provstens ønske at nå bredt ud og være synlig i hele Favrskov Provsti.

»Provstefunktionen har ændret sig over år, sådan at det i vore dage – udover at være en myndighedsperson og leder for præsterne – også er sparringspartner for menighedsrådene, og derfor på nogle områder minder lidt om en teologisk konsulent i forhold til udvikling og drift. Dermed giver det god mening, at jeg ikke nøjes med at bruge min tid i Hadsten og omegn, men kommer rundt i hele vores herlige kommune, og er i løbende samtale med de mange engagerede mennesker i folkekirken rundt omkring. Det glæder jeg mig til,« fortæller René Høeg.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.