På randen af enten succes eller konkurs

En skattegæld truer Per Andreasens butik Pers Pet Shop i Hammel

Artiklens øverste billede
Per Andreasen håber at kunne skaffe pengene til den resterende skattegæld, inden SKAT henvender sig med krav om betaling. Per Andreasen startede i sin tid butikken i sin private garage og flyttede den dernæst til Foldby, inden han i 2016 åbnede på Østergade 42 i Hammel. Foto: Anette Bonde.

Det kan gå begge veje for Per Andreasens butik med dyrefoder og udstyr i Hammel, Pert Pet Shop. Enten fortsætter den som velbesøgt butik, eller han må dreje nøglen om. Lige nu aner han ikke, om han klarer skærene.

»Den kører fint i dag. Det er en gammel skattegæld fra da jeg startede butikken op, der er problemet,« forklarer Per Andreasen.

Dyre-artikler er kostbare, og han måtte dengang prioritere sine udgifter. Derfor blev det leverandørerne og ikke SKAT, der i første omgang fik deres, så han fortsat kunne købe varer hjem til salg.

Afslag på afdragsordning

Fra to investorer har han fået løfte om et beløb, der dækker det meste af skattegælden. Det resterende beløb på 150.000 kroner mener han selv at kunne skaffe i løbet af et par måneder.

Så mon ikke SKAT så vil være indstillet på at lave en afdragsordning?

»Nej, det har jeg fået blankt afslag på, så det er ikke muligt. Begrundelsen er, at de skattekroner, jeg indbetaler i dag, kanaliseres over i min skattegæld, og derfor ser det i SKATs system ud som, at jeg ikke betaler min skat. Det forklarer min revisor som årsagen.«

Derfor leder han lige nu efter endnu en investor, der vil indskyde cirka 100.000 kroner.

Kunderne er bekymrede

Butikken mangler som nævnt ikke kunder. Det gælder både antallet af kunder i butikken på Østergade 42 i Hammel og på webshoppen.

»De er glade for at komme, og de er selvfølgelig bekymrede for, om jeg lukker.«

Per Andreasen fortæller, at butikken på Trustpilot stort set kun får fem-stjernede anmeldelser. Han ved også, at han udover de mange lokale kunder også har kunder langvejs fra, blandt andet Aalborg, Horsens, Thyborøn, Aarhus, Karup og Silkeborg. De kommer på grund af det store udvalg, han fører, mener han.

Der er 14.000 varer både i webshoppen og i butikken på Østergade 42 i Hammel. Ifølge Per Andreasen er mange af produkterne ikke til at finde andre steder, hvilket får folk til at tage langt efter disse. Det gælder for eksempel finske tyggeben uden blegemidler, der er lavet af elghud, kohud eller lignende, sikkerhedsbure til hunde der er crashtestet, specielle bamser der er meget svære at bide i stykker, og refleks-hundetøj der nærmest er selvlysende ved lyspåvirkning.

Med sine 350 kvadratmeter fungerer butikken i Østergade i øvrigt også som lager.

Stigende omsætning

Det hele startede, da han via en bekendt blev inspireret til at åbne en butik med foder og udstyr til dyr. Han åbnede i første omgang hjemme i sin garage, og det udviklede sig så godt, at han flyttede butikken til et lokale i Foldby i 2014. Det blev en hård periode, idet kunderne manglede. Derfor valgte han i 2016 at åbne Pers Pet Shop på den nuværende adresse i Hammel. Derfra begyndte det stille og roligt at gå fremad, og i dag er det en rigtig fin forretning, siger han.

Fremgangen blev for alvor tydelig, efter at han i 2020 forlod den kæde, han hidtil havde været en del af. Omsætningen stiger nu måned for måned, og hvis det fortsætter vil han tro, at han kan være reddet om et par måneder.

»Altså forudsat at SKAT ikke lukker mig inden. Derfor er det også lidt frustrerende, hvis ikke det lykkes. Men jeg giver den max gas både i butikken og på webshoppen og sælger varer med store rabatter. I forvejen har vi nogle af de laveste priser i Danmark.«

Lejemålet i Østergade 42 er opsagt, og Pers Pet Shop flytter til oktober til det tidligere Kiwi, Nørreport 6 i Hammel, hvis det lykkes at redde butikken. Foto: Anette Bonde.

Har opsagt personale

Per Andreasen er så småt begyndt at justere sin forretning. For at neddrosle sine udgifter har han eksempelvis opsagt de tre fleks-jobbere, han har haft ansat.

»Jeg synes, det er det mest ansvarlige for ikke at lave større gæld end nødvendigt. Men jeg håber da at kunne ansætte dem igen.«

En af fleksjobberne har været ansat i to-tre år og er uddannet dyrepasser.

»Folk er selvfølgelig glade for, at de får rådgivning i forhold til, hvad de har brug for, og ikke i forhold til, hvad vi gerne vil sælge dem. Det er faktisk også det, vi er kendt for.«

Per Andreasen har opsagt lejemålet på sit nuværende butikslokale i Østergade 42. Hvis det lykkes at redde butikken, flytter han i oktober til 550 kvadratmeter i det tidligere Kiwi, Nørreport 6 i Hammel.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.