Champagne og chokoladefabrik i Søften
Kathrine Andersen Chokolade flytter fra Vitten til Søften i maj 2019
SØFTEN Der blev taget hele 15 samtidige spadestik på vejen Rho i Søftens industrikvarter fredag eftermiddag.
Direktør Jakob Skovsgaard og hans 14 medarbejdere hos Kathrine Andersen Chokolade ApS var mødt frem for at sætte gang i det 1.400 kvadratmeter store byggeri, som til maj næste år skal stå færdigt som afløsning for de 500 kvm, chokoladefabrikken i dag råder over i Vitten.
"Vi tager første spadestik i dag på denne knap 6.000 kvadratmeter store grund som giver mulighed for senere at udvide de 1.400 kvm byggeri med yderligere 1.000 kvadratmeter," fortæller Jakob Skovsgaard.
Her begyndte historien
Han har siden 2007 stået i spidsen for den virksomhed, hvis navn kan dateres helt tilbage til 1877, hvor Kathrine Andersen blev født.
Kathrine Andersen åbnede butikker i Aarhus i Jægergårdsgade og senere i Bruunsgade, Søndergade og Borgporten. Hun dør i 1942, hvorefter datteren overtog virksomheden.
I 1979 flyttede chokoladeproduktionen til Højbjerg, hvorfra den i 2001 flyttes til Vitten ved Hinnerup.
Kostpyramiden
Er man den mest populære mand i verden, når man er direktør for en chokoladefabrik, vil jeg gerne vide.
"Chokolade er jo et fantastisk produkt. Alle bliver glade, og alle kan forholde sig til det. Så ja, det er et forholdsvis nemt produkt at sælge," siger han.
"Men jeg har også en flok gode medarbejdere, som sørger for, at kvaliteten er der, hver eneste gang. Det er vigtigt."
Hvor tit spiser du selv chokolade?
"Hver dag og flere gange om dagen. Øvelsen er så, at man får overbevist sig selv om, at det er nødvendigt for at kvalitetstjekke produktet. Så er det okay."
"Man siger jo også, at et rent stykke mørkt chokolade af en god kvalitet kommer på den nye kostpyramide, fordi det indeholder en masse gode egenskaber," siger direktøren.