Midttrafik forskelsbehandler

Handicap- og Ældrerådene i Favrskov Kommune indbringer Midttrafik for Forbrugerombudsmanden

Artiklens øverste billede
De stridende parter vil nu mødes til et dialogmøde. Pressefoto

Forbrugerombudsmanden skal nu se på, hvorvidt det er i orden, at Midttrafik kræver enten elektronisk betaling eller kontanter på beløbet for kunder, der benytter sig af flexkørsel. Det er Handicap- og Ældrerådene i Favrskov Kommune, som vil have Forbrugerombudsmanden til at tage stilling til sagen.

Rådene mener, at Midttrafiks regler på området er ulovlig forskelsbehandling. Borgere kan nemlig ikke få byttepenge ved kontantbetaling. Det er ganske enkelt aftalte penge eller elektronisk betaling.

"I en tid, hvor der bliver færre lokale pengeinstitutter og hæveautomater, er det helt afgørende, at borgere også kan betale med kontanter og få penge retur, hvis vedkommende ikke har et aftalt beløb," skriver de to råd i en pressemedelelse til redaktionen.

Randers Amtsavis fortæller, at de to klagende råd formentlig vil få medhold i deres klage:

"På Forbrugerombudsmandens hjemmeside kan man nemlig læse, at hvis en virksomhed tager imod betaling med betalingskort eller -apps, skal den som udgangspunkt også tage imod kontanter. Ellers vil det være en overtrædelse af kontantreglen i betalingslovens § 81," skriver avisen.

Dialogmøde

Randers Amtsavis har desuden talt med funktionsleder i kontraktafdelingen, Thomas Mikkelsen, som giver følgende forklaring på Midttrafiks procedure.

"Det er rigtigt, at man i dag kun kan betale kontant med lige penge. Vi har mange små vognmænd, som kører flexturene for os, og vi har vurderet, at det ville blive for omkostningstungt at kræve, at alle til hver en tid skulle være i besiddelse af vekselpenge," siger han til amtsavisen - og fortsætter:

"Vi har så fortalt Ældrerådet og Handicaprådet, at vi vil arbejde på at åbne mulighed for, at man kan få byttepenge op til nærmeste 100 kroner retur, når man betaler med kontanter. Det arbejder vi på at være på plads med allerede i december eller senest inden årets udgang."

Sidstnævnte lod Midttrafik de to Favrskov-råd vide på et dialogmøde mandag, hvor de lyttede til hinanden og herudfra forsøgte at finde en fælles løsning.

Initiativet er altså, at der allerede fra 1. december i alle biler kan gives byttepenge til nærmeste 100 kr. Det vil sige, at koster en tur for eksempel 120 kroner, kan man betale med 200 kroner og få byttepenge retur.

"Vor henvendelse til Forbrugerombudsmanden fastholdes dog," skriver Erik Bertelsen, formand for Ældrerådet, i en mail til Lokalavisen Favrskov - han fortsætter:

"Såfremt Forbrugerombudsmanden realitetsbehandler problemstillingen, og vi får medhold, vil det være en større problemstilling for Midtrafik og de øvrige trafikselskaber, da ingen i Danmark giver kontanter tilbage i øjeblikket."

csj

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.