Forældre og lokalsamfund orienteret om groft overfald

Det var ikke elever på den lokale folkeskole, der var involveret i et groft overfald tæt ved Hadbjerg Skole.

Artiklens øverste billede
Skoleleder Nick Pedersen, Hadbjerg Skole, har været i dialog med Kanonskolen efter et groft overfald i skoletiden tæt ved Hadbjerg Skole. Privatfoto

Østjyllands Politi oplyste onsdag i sidste uge, at en 16-årig dreng havde udsat en 14-årig dreng for grov vold. Den 16-årige havde ovenikøbet filmet overfaldet, der var sket mandag formiddag på boldbanerne i Hadbjerg tæt ved Hadbjerg Skole.

Det fremgik imidlertid ikke af politiets meddelelse, at begge drenge gik på Kanonskolen i Hadbjerg, som er en intern skole for unge, der bor på Fonden Kanonen, Fonden Bakkegården og Fonden Føniks.

Skoleleder Nick Pedersen, Hadbjerg Skole, valgte derfor at orientere forældrene på Aula om, at episoden ikke havde nogen relation til den lokale folkeskole, der ikke havde hørt om episoden, før politiet offentliggjorde den. 

Beskeden til forældrene på Aula blev desuden efter aftale med skolelederen delt i et par lokale Facebook-grupper.

»Vi ville tydeliggøre det overfor forældre og lokalsamfundet, at det ikke drejede sig om elever fra Hadbjerg Skole. Et overfald af så alvorlig karakter ville vække endnu større bekymring, hvis det var vores elever,« siger Nick Pedersen. 

Tæt samarbejde

Orienteringen af forældre og lokalsamfund skete efter aftale med Kanonskolen, som skoleleder Nick Pedersen er i løbende dialog med. Han er af Favrskov Kommune udnævnt til at føre det lovpligtige kommunale pædagogiske tilsyn med Kanonskolen.

»Vi har et meget tæt samarbejde, og der er også en god dialog mellem forvaltningen i Favrskov Kommune og Kanonskolen. Det er mit indtryk, at det er en meget veldrevet skole, der varetager en meget vigtig samfundsopgave med en svær elevgruppe, som vi skal hjælpe dem med.«

Snakket med eleverne

Videoen af overfaldet er angiveligt blevet delt på sociale medier, og både politiet og skolelederen gør opmærksom på, at det er strafbart at dele videoen, og at man skal slette den, hvis man modtager den.

»Det er rigtigt vigtigt, vi medvirker til at fortælle eleverne, at de skal slette videoen. Dels er det strafbart at dele den, og dels er det megasynd for den 14-årige dreng, som vi skal beskytte,« siger skolederen.

Lærerne på Hadbjerg Skole har talt med eleverne i de ældste klasser om episoden, ligesom man er opmærksom på at tage en dialog i de yngre klasser, hvis det viser sig, de har hørt om episoden og selv bringer den på bane. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.