Ny skoleleder modtaget med højt humør og high five

Elever og ansatte dannede flagallé for deres nye skoleleder, der selv havde en opgave og bøn med til eleverne.

Artiklens øverste billede

Onsdag 1. marts klokken 8.45 rullede en sort Tesla ind på Skovvangskolens parkeringsplads på Minervavej i Hammel. Det var Skovvangskolens nye skoleleder Louise Bendixen, der nøje planlagt ankom til sin første skoledag på folkeskolen, der har cirka 630 elever.

En stor del af eleverne havde taget opstilling og dannede en flagallé langs stien, der går langs parkeringspladsen og fører ned til indgangen. De danske papirflag var krydret med en del ukrainske flag, fordi Skovvangskolen har tre modtageklasser med omkring 50 ukrainske børn, der er flygtet med deres familie – primært mødre – fra krigen i deres hjemland.

Louise Bendixen blev modtaget af. fra venstre, afdelingsleder for udskoling Jesper Hother, viceskoleleder og afdelingsleder for mellemtrin Ole Pilgaard, afdelingsleder for indskoling Hanne Damsgaard og skolebestyrelsesformand Morten Søding Sørensen. Foto: jr

Eleverne viftede med flaget, når deres skoleleder nærmede sig, og der gik mode i at give high-five til Louise Bendixen, der tog imod invitationen og gav high-five til eleverne, der stod klar for at hilse med en udstrakt flad hånd. Udover de tre ukrainske modtageklasser har Skovvangskolen også 14 specialklasser, der kræver ekstra opmærksomhed og gør, at skolen har det største antal lærere og pædagoger i Favrskov Kommune. Skovvangskolen har 110 lærere og pædagoger plus øvrige ansatte.

Nøgler og blomster

Inde på skolen satte eleverne sig på gulvet i den store kantine, og da der var kommet lidt ro på, blev skolederen budt velkommen af viceskoleleder Ole Pilgaard, der symbolsk overrakte nøglerne til skolen til sin nye chef. 

Ole Pilgaard kom til Skovvangskolen i 1999 cirka samtidig som daværende skoleder Karl Erik Christiansen. Han gav i 2018 nøglerne videre til Morten Tipsmark, der nu har overdraget ansvaret til Louise Bendixen. Louise Bendixen er 51 år og kommer fra jobbet som skoleleder på Korsholm Skole. Hun bor med sin familie i Ry og har tidligere været viceskoleleder og afdelingsleder på Præstemarkskolen i Søften.

Der var også blomster til skolelederen, overrakt af afdelingsleder Hanne Damsgaard, inden klaveret slog tonerne an til fællessang, der i anledning af årets første forårsdag var ”Der er i dag et vejr – et solskinsvejr”.

Herefter fik Louise Bendixen mikrofonen og sagde goddag og ”pryvit”, som betyder goddag/velkommen på ukrainsk. Hun fortalte, at det ikke kun var hende, der havde første skoledag på skolen, idet 46 børn samme dag begyndte i Skovvangsskolens førskole.

En opgave og tre bønner

Den nye skoleleder havde en opgave med til eleverne. Den gik ud på, at de skulle vælge noget, de er særligt glade for ved Skovvangskolen. Når de har fundet frem til det, skal de skrive et brev til hende eller invitere hende på besøg i klassen og fortælle om det, de er særligt glade for.

Louise Bendixen havde også en bøn til eleverne. Eller rettere sagt tre bønner. 

For det første bad hun eleverne om at være søde ved hinanden, så alle har lyst til at komme i skole. Hun bad også eleverne om at hjælpe de voksne, så de også har lyst til at komme i skole hver dag. Den tredje og sidste bøn gik på, om eleverne ikke nok ville passe godt på skolen, både indenfor og udenfor.

»Vil I hjælpe mig med det?,« spurgte den nye skoleleder ud i lokalet, hvorfra der blev svaret i kor:

»Jaaaaa...«

Louise Bendixen gav high five til eleverne, der tog imod den nye skoleleder på Skovvangskolen i Hammel. Foto: jr

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.