En ildsjæl, et forbillede og en fantastisk far

Lars Olsen har været meget ude af huset, men altid været der for sine børn og resten af familien.

Artiklens øverste billede
Lars Olsen har brugt utroligt mange timer i sit "andet hjem", Høst Hallen i Hadbjerg. Foto: csj

Vores far, Lars Olsen, er 21. maj 2023 fyldt 70 år, og fra os skal lyde et enormt stort tillykke. En ildsjæl udover det sædvanlige for foreningslivet og idrætslivet i Favrskov Kommune, men samtidig et forbillede for os, og en helt fantastisk far. 

Du har igennem årene været rigtig meget ”ude af huset” til alle mulige forskellige møder i alle mulige regi, fordi der altid har været nogle ting, der lige skulle ordnes. Velsagtens 50 år som frivillig i foreningslivet i Favrskov, først i HOG, hvor du er født og opvokset i Hinnerup i Nørregade. Her som spiller blandt andet sammen med dine to brødre Finn og Bent på klubbens hold i fodboldafdelingen. 

Fra Hinnerup

Herudover også dine første år som frivillig i forskellige roller. Hinnerup har altid haft en stor betydning for dig, og det har den også fået for os. Vi kom rigtig meget hos din mor og far, hvor vi havde nogle fantastiske ferier hos dem. 

Du har stadig et netværk i byen fra dengang, hvor fodboldkampene ofte sluttede på blandt andet Hinnerup Kro. Et netværk der jo stadig den dag i dag (kombineret med dine mange andre roller over tiden) er med til, at du ikke går mange skridt ude i det offentlige rum, før du har hilst på de første par stykker, du lige kender. 

Flyttede til Hadbjerg

Da du og mor for 40 år siden flyttede til Hadbjerg, var du hurtigt i gang i ØHG, som det hed dengang. Fodboldtræner, bestyrelsesmedlem og aktivitetsudvalg med mere blev hurtigt en del af hverdagen. Senere blev du formand for ØHG og en stor del af haludvalget der efter mange års kamp fik en hal til Hadbjerg. 

Rygtet går på, at du på dagen for åbningen gav forvaltning og politikere et udkast til en udvidelse med hjem i hånden. Sådan har du altid været gennem tiden, at når tingene først kørte, skulle vi huske at udvikle dem. Ellers blev det afviklet, har tankegangen været. Det blev til en udvidelse og senest Høst-Huset oveni. 

Det kan vel også nævnes, at du i vel knap 25 år har været leder for fodboldskolen i Hadbjerg. Du var aktiv i kampen for udskolingen for Hadbjerg Skole, du har været aktiv omkring rute 118 gennem Hadbjerg, og helt generelt har du været et omdrejningspunkt for visse dele af Hadbjergs udvikling over årene. 

Tog kampen op

Da kommunerne skulle lægges sammen, tog du kampen op for det fælles idrætsliv i Favrskov. I en vigtig periode efter sammenlægningen, hvor mange ting skulle harmoniseres og diskuteres, og der skulle findes fælles løsninger, var du aktiv i Favrskov Idrætssamvirke, også som formand en årgang. Det var ikke altid populære beslutninger, du var med i, men altid med fornuften forrest og altid med alles bedste in mente.

Du har også over årene taget ”kampene” mod byrødderne og forvaltningen i kommunen, når der for eksempel skulle snakkes om bedre baneforhold for fodboldklubberne i kommunen. ”Ordentlighed” er et ord, der går igen, når man hører mange af de aktører, hvad end det er byrødder eller i forvaltningen, du har diskuteret med over årene. 

Årets ildsjæl

Måske går bølgerne lidt højt engang imellem, men ordentlig har du altid været og altid med et mål om at søge en løsning, alle kan være i. Vi var utrolig stolte, da dine mange års tjeneste for det frivillige foreningsliv blev anerkendt, da du i 2022 blev Årets Ildsjæl i Favrskov. 

70-års fødselaren blev i 2022 kåret som årets ildsjæl i Favrskov Kommune. Arkivfoto

Det var så fortjent – du har været en, der har kæmpet og lykkedes med meget for at få gode forhold for vores frivillige idrætsliv i hele kommunen. 

IT-specialist

De mange ting, du har været del af i foreningslivet over årene, har jo så været ved siden at dit arbejde. IT-specialist, kan vi huske, der stod i avisen, da du blev 50 år. Det studsede vi noget over, for vi synes nu ikke helt, du var en ”nørd” til det der computer-halløj. Men vi har vel efterhånden forstået, at det system du sad med for blandt andet kunder som Arla, var helt essentielle og rigtig dyrt, når det ikke gik helt efter planen. 

Vi erindrer, de over årene prøvede at outsource dine opgaver, men hver gang endte de tilbage ved dig, fordi du altid fik dem løst til punkt og prikke. Ved din afskedsreception efter over 40 års tro tjeneste var vores indtryk, at hvis du ville, havde de fortsat haft et stort ønske om, at du var der i dag endnu. 

Altid nærværende

Dine mange fritidsgøremål oveni dit arbejde har dog aldrig betydet, at du ikke var der på hjemmefronten. Nuvel, mor kunne godt synes, du var lige rigeligt væk hjemmefra, men du har altid været der for os. Du har altid været nærværende, og altid har vi vidst, at du havde vores ryg, hvis noget lige drillede i en periode, eller en udfordring stod foran os. 

Vi vil altid huske og glæde os over vores mange familieferier, specielt de mange familie-ture til Alanya, men også Mallorca, Kreta og flere andre steder. Her har du altid været helt i ”zen”, for i sidste ende er du trods dine mange timer i alle mulige andre regi et stort familiemenneske, der nyder din families selskab.

Og så er du jo altid frisk på at give os andre et smil på læben. Vi glemmer nok aldrig, da du foran hele hotellet kommer op til en professionel mavedanser og skal vise alle os andre, at det da ikke er så svært. Og vi glemmer heller ikke helt den berygtede elevatortur, da vi senest var på familietur til Gdansk.

Aldrig gjort forskel

Fælles for alle vores mange minder er, udover at flere af dem også er sjove, at de emmer af kærlighed og nærvær til os børn, dine børnebørn og familien. Du og mor har altid været utroligt gode til at tage imod svigersønner og svigerdøtre og de bonus-børnebørn, I har fået undervejs. Fra første øjeblik de kom ind ad døren på Smedebakken, var det ikke bare bonus-børnebørn. De har fået en utrolig kærlighed fra jer, og der har aldrig været forskel. Det er vi jer dybt taknemmelige for.

Du har altid været en sten for os børn, selvom vi måske ikke altid har fulgt den lige vej igennem livet, men når vi fik drejet en smule forkert, så vidste vi altid, at du var der til at hjælpe os tilbage på rette spor. 

Du har altid været der, altid haft vores ryg og altid stået klar til at hjælpe, og på den måde har du altid været som en sikker sten i vores liv. 

Kære far, vi ønsker dig en fødselsdag fyldt med kærlighed, glæde og gode minder. Må de mange gode kommende år bringe dig både lykke og opfylde dine ønsker. Du vil altid være en inspiration for os, og din store kærlighed til os har vi aldrig kunnet undgå at mærke. Vi glæder os til mange år endnu.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.