20 af disse hydrobikes får Hinnerup Svømmeklub hjem i løbet af et par uger.

20 af disse hydrobikes får Hinnerup Svømmeklub hjem i løbet af et par uger.

Byrødderne inviteres til premiere på Hinnerups nye aqua-bikes

Om byrådspolitikere kan gå på vandet er uklart, men nu kan vi få at se, om de kan cykle samme sted.

Af
Af Erling Baastrup

En spændende nyskabelse ser dagens lys i svømmehallen i Hinnerup onsdag 3. marts.
Hinnerup Svømmeklub har indkøbt 20 hydrobikes eller aquabikes. De skal ikke forveksles med »vandcykler«. De nye står nemlig stille, mens man kører på dem. Der er saddel og styr, mens hjulene er erstattet af »vandkopper«, der leverer modstanden. Man kunne kalde det spinning i vand.

Bedre i vandet

Fokus er på sundheden, da dette er en aktivitet, som alle kan deltage i uanset alder, "handicap" eller andet. Den helt store fordel ved dette er, at vandet virker som opdrift på kroppen og derved belaster denne mindre.
Intensiteten er som minimum som almindelig spinning på land, og desuden kan man træne flere muskelgrupper, da man på de nye cykler ikke behøver at holde ved styret. I stedet kan f.eks.bruge armene til svømmetag.

Også private kan prøve

På premiereaftenen mandag 22. februar er programmet i store træk det, at de inviterede byrødder og andre inviterede bliver prøvekaniner fra kl. 20 og 20 minutter frem. Der forhandles i øjeblikket om at få en italiensk hydrobike- og vandfitnessinstruktør til at komme.
Efter de inviteredes vandgang, kan andre komme og få en prøvetur.
Når politikerne og foreningsfolket er klar, bliver der en lille reception, hvor der bliver mulighed for at markere det nye tiltag med taler og visioner.

Publiceret 25 January 2010 18:00