Det nydannede dansepar, Simon Thagaard og Emma Ginge, er begge ved at uddanne sig til danselærer. Privatfoto.

Det nydannede dansepar, Simon Thagaard og Emma Ginge, er begge ved at uddanne sig til danselærer. Privatfoto.

Voksen og med ny dansepartner

Sportsdanser Emma Ginge fra Hadsten er rykket op som voksen-danser med

Af
Af Anne-Mette Gyldenløv

I 2011 kommer Emma Ginge til at opleve meget nyt som danser, fordi hun udover at rykke op i voksenrækken, også har fået ny dansepartner.

Transporttiden var for lang

Det sidste ynglingeår blev danset sammen med Patrick Mejlhart fra Virum, og sammen opnåede parret mange fine placeringer og titler. Men fokus er blevet flyttet som voksendanser, og så er det næsten umuligt at have en dansepartner så langt væk.
?Man bruger alt for mange timer og alt for mange kroner i tog og lufthavne. Tid og penge, som man kunne bruge bedre i træningslokalet?, forklarer Emma Ginge. ?Hele ynglingerækken slog noget nær en kolbøtte i december, hvor rigtig mange skiftede partner. Og da en af de absolut bedste blev ledig, slog jeg til?.

Bedste ven

Den nye partner er Simon Thagaard fra Vejle, som hele det seneste år har ligget nummer 3-5 på den danske rangliste, og har været med i Danmarks Sportsdanserforbunds elitetrup hele året. En trup, som Emma netop nåede at få foden ind i, inden sæsonen sluttede.
?Simon har i flere år været min aller-tætteste ven blandt de mange dansekammerater, og vi har flere gange talt om, at vi nok ville være gode sammen på et dansegulv. Nu skal det så vise sig?.

Skal danse mod de bedste

Det nydannede par forventer hurtigt at være klar til ranglisteturneringer, men debuten i de voksnes rækker bliver svær.
?Det er en helt ny tid, som begynder for os. Nu er målet at arbejde langsigtet, og ikke fokusere helt så meget på resultaterne, men på at finde vores egen stil på dansegulvet. Så skal resultaterne nok komme," siger Emma Ginge og fortsætter:
"Vi kommer jo til at danse mod verdens bedste dansere hver eneste gang, vi går på gulvet. Det bliver en ekstra udfordring, som både Simon og jeg tror, gør os bedre?.

Publiceret 03 January 2011 03:00