Jesper Dannerfjord er formand i motionsafdelingen i Hammel Cykle Klub.

Jesper Dannerfjord er formand i motionsafdelingen i Hammel Cykle Klub.

Cykling for seniormotionister

Hammel Cykle Klub Motion lancerer i 2011 et nyt initiativ målrettet senior motionsryttere og nye cykelmotionister der gerne vil i gang med at cykle

Af
Erling Baastrup

motion ”Vi oplever, at de lidt ældre motionscykelryttere nogle gange holder op med at komme, fordi der måske køres en anelse for stærkt henne på sæsonen. Det samme sker også for nogle af vore nye medlemmer. Vores mål er at være en cykle klub for alle, så derfor prøver vi noget nyt”, siger Jesper Dannerfjord, Formand for Hammel Cykle Klub Motion.

Bestemmer selv

Konkret går initiativet ud på, at en gruppe rutinerede senior motionsryttere på 60 +, altså målgruppen selv, står for rammer og indhold omkring gruppens cykelture, så turene afvikles på gruppens helt egne præmisser.

Også torsdag formiddag

Gruppen vil primært køre for sig selv, men helt nye og nysgerrige motionister kan selvfølgelig køre med. Turene foregår stadig i Hammel Cykle Klub"s rammer - tirsdag kl. 18.00 og lørdag kl. 10.00 - men rammer og indhold er lidt anderledes end de plejer at være. Samtidig vil gruppen som noget helt nyt planlægge ture torsdag formiddag for de senior-motionsryttere, der ikke længere er bundet af et arbejde.

Skiftende kaptajn

Rollen som kaptajn skal gå på skift mellem gruppens medlemmer, og der vil blive lavet en håndfuld faste ruter, så folk, der cykler med, ved, hvad de kan vente sig af turene. Kaptajnen skal kende ruten og sørge for at alle kommer med hjem.

Start i slut-marts

Gruppen regner med at starte op med udgangen af marts måned, når Hammel Cykle Klub påbegynder den nye sæson for motionister. Der vil blive informeret om det på klubbens hjemmeside.

Publiceret 01 March 2011 09:38