Det nye anlæg ved Engdalsvej.

Det nye anlæg ved Engdalsvej.

Udsigt:

For 31 mio nyt sportsanlæg i Søften

I Søften er glæden stor over, at kommunen har set det voksende behov for sportsfaciliteter

Af
Erling Baastrup

“SGF fodbold har i en årrække haft stærkt stigende medlemstal. Det nuværende anlæg er derfor for småt og utidssvarende, og det sætter begrænsninger for aktiviteterne,” lyder det fra foreningen i en pressemeddelelse.

Sydøst for Engdalsvej

Klubben har gennem flere år søgt Favrskov Kommune om lov til at bygge et nyt og tidssvarende anlæg sydøst for Engdalsvej tæt på skole og haller.

Foruden fodboldbaner indeholder det nuværende anlæg også baner til tennis og petanque.

Kunstgræsbane

Det aktuelle forslag, der netop er sendt som forslag til kommunens budget, omfatter tre 11-mands fodboldbaner, En 11-mands opvisningsbane med vandingsanlæg, En kunstgræsbane med lysanlæg (11 + 8 mands), tre tennisbaner. heraf en bane med lysanlæg og to petanquebaner samt nyt klubhus med det nødvendige antal omklædningsrum og p-pladser.
Prisen for anlægget er beregnet til 31 mio. kr., men de nuværende arealer, der ejes af kommunen, forventes at kunne indbringe 37 mio. kroner ved udstykning til boliger.

I planstrategien

“Vi har talt om dette i en årrække og er derfor utroligt glade for, at kommunen nu har forslaget med i deres netop offentliggjorte Planstrategi”, udtaler en begejstret initiativtager Jan Blach fra SGF Foldbolds bestyrelse og fortsætter:
“Det tager vi som udtryk for, at kommunen anerkender vores forslag og ser klubbens store behov,” SGF formand Søren Peter Poulsen og ser dermed god mulighed for, at forslaget kan virkeliggøres i 2017, da det jo samtidig er en god forretning for kommunen, der tjener 6 mio. kr. på forslaget.

“Vi har sendt budgetforslaget nu, da vi har brug for det nye anlæg, så vi ikke behøver at afvise nye medlemmer, som der ellers havde været risiko for med den nye udstykning, der byggemodnes nu,” siger han og slutter: “Vi glæder os meget til samarbejdet med kommunen og ser frem til dialogen om Budget 2017.”

Publiceret 06 June 2016 11:30