Mandfolk på MTB: Fra sofaen til 60 km på MTB-cyklen

’Mandfolk på MTB' i Hammel har nået sit første store mål. Nu skal nye mål sættes.

Artiklens øverste billede
15 stillede til start fra Hammels mandfolk-hold - og 15 nåede i mål. Privatfoto

I Hammel Cykle Klub er der et hold, »for dem som tager to portioner aftensmad,« som tovholderen, Holger Weihrauch, beskriver det.

De kalder det ’Mandfolk på MTB’. Holdet cyklede dets første ture i august 2019. Allerede dengang satte medlemmerne sig et mål: Året efter skulle de køre Hærvejsløbet på 60 kilometer. Desværre endte det med en corona-aflysning sidste år, så derfor skulle det store slag altså stå i lørdags.

15 stillede til start fra Hammels mandfolk-hold - og 15 nåede i mål.

»Ja, ud over to punkteringer gik det godt,« siger Holger Weihrauch og fortsætter:

»Vi kørte over målstregen sammen, for det er det, holdet handler om. Uanset om man har super ben, så venter vi på hinanden - også til træninger - for det er det sociale, vi cykler for, og så nytter det jo ikke noget, at vi sætter folk af.«

Gennemførelsen af Hærvejsløbet gav blod på tanden, og holdet snakker allerede nu om, hvad det næste store løb skal være.

»Det er da godt gået, når man tænker på, at da vi begyndte, kom mange direkte fra sofaen og havde ikke kigget på en cykel, siden de var teenagere,« siger tovholderen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Plads til alle

’Mandfolk på MTB’ opstod på initiativ fra DGI, forklarer Holger Weihrauch:

»Tanken var at få nogle større mænd ud af sofaen. Det skulle ikke handle om lycra og rekordtider, men om hyggen og noget bevægelse.«

Hvad så, hvis man er en splejs, er man så ikke velkommen?

»Jo, dem har vi da også nogle af,« siger Holger Weihrauch med et smil - han fortsætter:

»Et mandfolk dækker over mange ting. Her er plads til alle på holdet - bare ikke kvinder.«

Der er omkring 16-17 aktive ryttere i alderen 33-68 år på mandfolk-holdet - de kører på grusvejene omkring Hammel og på byens mountainbike-spor. Alle er velkomne til at få en prøvetur - man kan sågar låne en MTB-cykel til formålet.

Læs også

Del artiklen