Banepleje: »Der bliver klippet og gødet og stort set ikke mere«

Søften GF må kæmpe en kamp for at få plejet klubbens fodboldbaner og udenomsarealer

Artiklens øverste billede
Boldene bag dette mål ryger nemt ud i meterhøje brændenælder, fortæller Kjeld Eskildsen, der er baneansvarlig i Søften GF. Foto: Jeppe Rafn

Søften GF havde i sidste uge fodboldskole med 180 drenge og piger, der boltrede sig på banerne på Neptunvej. Fodboldbanerne ligger tæt op ad bevoksning, der i løbet af forår og sommer naturligvis er vokset. Klubbens baneansvarlig, Kjeld Eskildsen, kontaktede derfor Favrskov Kommune for at få slået udenomsarealerne, så børnene ikke skulle gennem meterhøje buske, brændenælder og lignende, når boldene røg ud af banerne.

»Jeg måtte igennem en længere kamp med forvaltningen, men det endte med et nej. Det var der ikke råd til,« fortæller Kjeld Eskildsen.

Kjeld gav dog ikke så let op og fik ad omveje kontakt til en chef, der kom ud at se på forholdene og endte med at sige god for, at udenomsarealerne blev slået, selvom det ikke er en såkaldt fast opgave, som kommunen er forpligtet til at løse.

»Det kan ikke passe, at vi selv skal gøre det. Pleje af udenomsarealer er lige så vigtige som banerne, for boldene ryger jo derind, og det er umuligt at komme derind, hvis der ikke bliver klippet,« siger Kjeld Eskildsen.

Dårlige baner

Søftens baneansvarlig er i det hele taget ikke imponeret over den kommunale banepleje af klubbens fodboldbaner, som godt nok også er udsat for et stort slid, fordi Søften GF er vokset meget og i dag har 600 fodboldspillere på 3-4 baner.

»Der er sket en forbedring, efter man er begyndt at tromle, men banernes kvalitet lader meget tilbage at ønske. De ser ok ud på overfladen, men er meget ujævne, og vores opvisningsbane, som blev omlagt for 10 år siden, er stadigvæk ikke i orden. Den mangler vand, vand og vand - nogle steder er der rent sand,« siger Kjeld Eskildsen og fortsætter.

»Forvaltningen gør formentlig, hvad den kan, men det virker, som om der ikke er penge til vedligehold af banerne. Der bliver klippet og gødet og stort set ikke mere.«

Søften fik som nævnt i 12. time inden fodboldskolen slået udenomsarealerne. Der var dog ikke tid til at få ordnet det hele, så Kjeld Eskildsen må nu selv i sving for at få fjernet buske og brændenælder tæt på banerne, ligesom det er op til klubben selv at vande opvisningsbanen, så den ikke sander fuldstændig til.

»Det slider at være frivillig.«Læs også

Del artiklen