Drøn på fodboldskole: Hjertet løb af med os

Søften GF har skiftet fra DBU Fodboldskole til DGI Fodboldskole

Artiklens øverste billede
Så er der mål! Disse piger på fodboldskolen havde virkelig skud i støvlerne. Foto: Jeppe Rafn

Der har været ekstra drøn på årets fodboldskole i Søften GF, som i sidste uge havde deltagelse af ikke færre end 180 drenge og piger, selvom klubben kun råder over 3-4 fodboldbaner.

»Vi havde besluttet os for maksimum 150 deltagere, men hjertet løb af med os, da forældrene blev ved med at kontakte os,« fortæller klubbens fodboldskoleleder Thomas Bak med et smil.

Det meget høje antal deltagere kan delvist forklares med, at der i år er deltagere fra 7-16 år, hvilket er både yngre og ældre end tidligere. Det har kunnet lade sig gøre, fordi Søften GF i år har skiftet DBU’s fodboldskole ud med DGI’s fodboldskole, som er mere fleksibel og giver klubberne en større frihed, fortæller fodboldskolelederen.

»Vi har vurderet, at man godt kan være gammel nok til at komme på fodboldskole, når man er syv år,« siger Thomas Bak.

Særligt pigerne er i år strømmet til fodboldskolen og udgør en usædvanlig stor andel af deltagerne. Sidste år var der 40 piger med. I år har der været 70 piger med.

Helt fantastisk

Hos DGI Østjylland er der stor glæde over, at Søften i år har valgt at benytte sig af DGI’s fodboldskole.

»Det er helt fantastisk med 180 deltagere i det første år, vi samarbejder med Søften,« fortæller Helle Bluhm, der er ansvarlig for fodboldskoler i DGI Østjylland.

»Vi prioriterer fællesskab allerhøjest og er meget fleksible. Klubberne bestemmer mere eller mindre selv indholdet, så der er plads til lokale sponsorer, der jonglerer med appelsiner, og andre alternative ting,« siger Helle Bluhm, der selv spiller fodbold i Søften GF og bor i lokalområdet.

»Hos DGI bruger man klubbens lokale trænere. Det giver deltagerne nogle at se op til og skaber en god fødekæde i klubben,« siger Helle Bluhm.

26 ledere

Fodboldskoleleder Thomas Bak bekræfter, at stort set alle fodboldskolens i alt 26 trænere og assistenter har deres daglige gang i den lokale fodboldklub.

De er enten trænere i klubben eller spiller selv fodbold på klubbens seniorhold eller U17-holdet.

Fodboldskolelederen har som de andre ledere hevet en uge ud af ferien for at give børn og unge i Søften en skøn uge med fodbold. For ham er det samtidig lidt af et familieforetagende, for hans tvillingedrenge er med som deltagere, og hans kone hjælper til i køkkenet og hjælper dem, der er kommet til skade eller måske har brug for en lille pause fra fodboldskolen.Læs også

Del artiklen