På cykel fra Favrskov til Paris for 10. gang

Team Rotary Favrskov springer 28. august atter på cyklen for at tilbagelægge de ca. 1000 km til byernes by Paris.

Artiklens øverste billede

Det er de tre Rotary Klubber i Hadsten, Hinnerup og Hammel der arrangerer turen og grundet Covid 19 blev jubilæumsturen først udskudt et år og siden endog skubbet fra juni og her til august, så man var sikre på at kunne gennemføre. Det har på den ene side krævet, at deltagerne har skullet holde formen ved lige i 24 måneder. Det har været for krævende for nogle, så holdet er i år lidt reduceret i antal. Men det har på den anden side, for dem der er tilbage, betydet, at de er i særdeles god form.

Artiklen fortsætter under billedet:

Steen Elgaard, der her er fotograferet i Paris et tidligere år, har kørt turen flere gange. Privatfoto

I regn og blæst

Steen Elgaard fra Hadsten Rotary Klub er kaptajn på holdet og han fortæller, at frafaldet kun har resulteret i en enorm kampgejst hos de tilbageblevne.

»De er virkelig opsat i år,« fortæller Steen, der selv har kørt turen flere gange.

»Og kammeratskabet er helt unikt, men det plejer det nu også at være,« fortæller han.

»Vores lange træningsture rundt i Danmark i bakket terræn og i regn og blæst har gjort, at der er flere ryttere, der undervejs bliver presset og der viser sammenholdet sin styrke. Det handler ikke om at cykle stærkt. Det handler om at stå sammen og få alle med,« fortæller han.

For Kenneth Krogh fra Hammel er det 6. gang han tager turen, og da han startede var det for at komme i bedre form.

»Jeg vil gerne undgå livsstilssygdomme og jeg oplever, at jeg ved at opretholde træningen til vores tur til Frankrig øger mit velvære. Jeg kan selvfølgelig også se det på vægten,« fortæller han og fortsætter: »Man får en rus, når man kommer til Paris og kører op ad Champs Élysées og det er stort, men det største er hverken den gode form eller oplevelsen i Paris. Det største er samværet, fællesskabet.«

Både Steen og Kenneth er rotarianere, men det er slet ikke noget krav for at cykle med på turen og hovedparten af rytterne er da også bare lokale cykelmotionister. Alle deltagere betaler selv egen tur og derudover støttes turen af lokale sponsorer. Det sidste betyder meget da turen i den sidste ende både har et humanitært og et lokalt velgørenhedsformål.

Artiklen fortsætter under billedet:

Kenneth Krogh fra Hammel er med for 6. gang, og da han startede var det for at komme i bedre form. Privatfoto

Afgangsarrangement

Alle er velkomne til Team Rotarys afgangsarrangement, som i år delt op med en del på Idrætsanlægget på Bavnehøj, hvor Stafet for Livet finder sted og en efterfølgende del i Søndergade. Det er i år holdkaptajn Steen Elgaard, der holder Stafet for Livets fightertale kl. 11.10 og efter den er slut cykler rytterne ned i Søndergade, hvor der fra kl. 10.30 er brunch, musik og oplysningstelt om næste års tur, og hvor borgmester Nils Borring kl. 12 holder tale og hvor startskuddet afgives til årets tur.


Læs også

Del artiklen