Dygtige og sociale Hadsten-piger rykker op i den bedste fodboldrække

Øvede og mindre øvede fodboldpiger er vokset i fællesskab og har nået et højt niveau.

Artiklens øverste billede
HSK-pigerne jubler over oprykningen til den bedste række. Fra venstre Amanda Dalsgaard, Ida Marie Skaaning, Alvilde Smærup Ehlers, Alberte Høgh Boel, Puk Mohn, Johanne Gyldendahl Holmegaard, Amalie Ramsdahl Jensen, Nanna Hede Sørensen, Cecilie Larsen, Alberte Mørk Bojesen. Foto: Henrik Ehlers

HSK’s U13-fodboldpiger, årgang 2009, har gjort det forrygende godt i denne sæson i Liga 2. Pigerne, der spiller 8-mandsfodbold, har vundet alle sine kampe og rykkede allerede inden den sidste turneringskamp op i Liga 1, som er det højeste niveau, der findes på U13-niveau i Danmark.

Oprykningen blev sikret forrige weekend med en sejr på 5-1 over IK Rosendahl fra Hobro.

Pigernes succes er egentlig ikke ny, for de har i flere år været rigtig gode og ikke tabt ret mange kampe, men det er først, når man bliver U13, at resultater og stillinger er offentlige. Det har DBU indført, for at der i de unge år ikke skal være en usund fokus på resultater, så derfor er det først nu, at man sort på hvidt kan se, hvor dygtige HSK-pigerne egentlig er.

Vokset i flok

En håndfuld af pigerne begyndte at gå til fodbold for mange år siden og spillede med drengene, fordi man ikke havde nok spillere til et pigehold. Undervejs lykkedes det at få flere piger i gang, så HSK kunne stille et pigehold, og derfra gik det slag i slag, fortæller træner Henrik Ehlers.

»Der er nogle rigtig gode spillere på holdet, og de har været utroligt gode til at tage imod de nye og mindre øvede, som derfor er vokset med opgaven. Alle spiller alle i kampene. Det er ikke sådan, at der bare står nogen og kigger på, som ikke bliver spillet,« forklarer træneren.

Nye spillere velkommen

U13-holdet er det ældste pigeungdomshold i HSK, og de har undertiden haft behov for at supplere med de lidt yngre U12-piger i klubben. Når den nye sæson i den bedste række går i gang efter nytår, bliver der behov for endnu flere. Pigerne har nemlig nu nået den alder, hvor de skal spille 11-mandsfodbold, og med kun 14 piger på årgang 2009, er det kritisk få.

HSK håber derfor, at der findespiger fra årgang 2009, der kunne tænke sig at blive en en del af flokken, der træner tirsdag og torsdag på banerne ved Bavnehøjskolen i Hadsten.

Vægter det sociale

Med oprykningen til den bedste liga må pigerne samtidig forvente at få længere rejsetid til kampe på udebane. I efteråret har de spillet mod klubber fra blandt andet Randers, Assentoft og Viborg, men næste år kommer turen meget vel til at gå til Aalborg og Thy eller Fyn, afhængig af hvilken gruppe man kommer i. Der findes fire Liga 1-rækker i Jylland, fortæller Henrik Ehlers.

Kan I holde på de dygtige pigespillere i HSK?

»HSK er stadigvæk en breddeklub, hvor der skal være plads til alle, og hvor det ikke er resultater frem for alt. Det er svært at sige, om HSK er godt nok for de bedste, og om vi kan beholde dem. Indtil videre har der ikke været snak om at skifte. De lægger mere vægt på det sociale,« fortæller Henrik Ehlers.Læs også

Del artiklen