Hadsten Motion: En kæmpe succes skabt af frivillige

En stor andel af byen og omegnens borgere er medlem af den lokale motionsforening, der skylder en stor tak til tre frivillige i bestyrelsen, som har trukket et enormt læs gennem mange år

Artiklens øverste billede
Knud Christensen har i 18 år været kasserer og frivillig drivkraft i Hadsten Motion, der i den periode er gået fra 100 til 2.000 medlemmer. Foto: Jeppe Rafn

Kort før årtusindeskiftet blev Hadsten Motionsforening dannet i kølvandet på et privatejet motionscenter, der ikke kunne få økonomien til at hænge sammen. Motionsforeningen holdt til på Thomsensvej 2 i Hadsten og havde styrketræning i stuen og holdtræning på første sal.

I 2003 var der kun omkring 100 medlemmer, men så kom der nye kræfter i bestyrelsen, som tog skeen i den anden hånd og fik sat skik på foreningen, der tiltrak flere og flere nye medlemmer. Knud Christensen overtog posten som kasserer i foråret 2003, og året efter kom Frank Larsen og Bruno Kolding ind i bestyrelsen.

De var alle tre aktive i motionsforeningen og tog nu fat på at renovere og udvide lokalerne, få styr på rengøringen og udskifte maskinerne.

»Vi har altid arbejdet med, at der skal være rent og pænt, og udstyret skal være i orden. Vi bruger stadig mange penge og energi på rengøring, og hvis noget går i stykker, laver vi det samme dag. Det er som regel mig, der er praktisk gris, hvis der skal skiftes en wire eller ombetrækkes et nappasæde. Hvis det er noget med elektronik, kommer jeg lidt til kort, men så får vi fat i en reparatør hurtigst muligt,« fortæller Knud Christensen.

Vækst og nye lokaler

Hadsten-borgerne tog godt imod de nye tiltag, og i efteråret 2008 havde medlemstallet rundet 600. Et halvt år senere var Hadsten Motion flyttet ind i nye og meget større lokaler på Over Hadstenvej. Nye medlemmer strømmede til, og der blev løbende udvidet med ekstra kvadratmeter til nye holdsale og mere styrketræningsudstyr med videre.

I 2012 var der over 1.300 medlemmer, og bestyrelsen blev ved med at optimere på lokaler, udstyr og hold frem til 2019, hvor der opstod en mulighed for at flytte ind i byens nye centrale sundhedshus - det tidligere Hadsten Center.

Hadsten Motion havde sparet op og investerede selv 5,5 millioner kroner i en kæmpe ombygning af de gamle Meny lokaler samt nyt udstyr og inventar.

Den centrale placering gav et nyt stort hop i antal af medlemmer, som før corona nåede op på cirka 2.000.

»Vi er dykket lidt under corona, men skal nok komme op på 2.000 igen. Vi har nogle meget loyale medlemmer, som har bakket op, og det er vi meget taknemmelige for,« siger Knud Christensen.

Trådt tilbage

Den enorme medlemstilgang fik for nylig Hadsten Motion til at ansætte en centerleder og en deltidsansat medarbejder, og de tre musketerer Knud, Bruno og Frank trådte på sommerens generalforsamling ud af bestyrelsen.

»Vi tænker, vi har gjort vores indsats og vil lade nye kræfter komme til, men vi giver stadig gerne en hånd, når det er nødvendigt. Man behøver ikke have en bestyrelseskasket på for at hjælpe til,« fortæller den nu forhenværende kasserer.


I de senere år har Knud været ansat i motionscentret i nogle få timer om ugen – ved siden af de mange interessetimer – og det bliver han ved med at være, ligesom han fortsat selv vil træne i centret.

»Det er rigtigt hyggeligt at træne her, og det er også det, medlemmerne siger. Mange kommer lige så meget for det sociale og fællesskabet med andre. Man lærer hinanden at kende gennem tiden og årene, men der er ingen klikedannelse og altid plads til nye.«

Læs også

Del artiklen