Matilde Lundorf tæt på sin store drøm: Udtaget til landsholdet

Hadsten-pigen, der spiller for Juventus, kan få debut på kvindelandsholdet i fodbold

Artiklens øverste billede
Matilde Lundorf til træningssamling med landsholdet sidste sommer, hvor alle turneringer blev aflyst på grund af covid-19. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Matilde Lundorf er tættere end nogensinde på at få opfyldt sin drøm om at spille på det danske kvindelandshold i fodbold.

Den 22-årige forsvarsspiller er blevet udtaget til VM-kvalifikationskampen mod Bosnien-Hercegovina, der spilles i Viborg torsdag 21. oktober klokken 18.00.

Matilde Lundorf er fra Hadsten og fik sin fodboldopdragelse i byens fodboldklub, inden talentet førte hende videre i karrieren. Som ungdomsspiller var hun et år i Paris og spille for Paris Saint Germain, der har verdensstjerner som Messi, Neymar og Mbappe i folden.

Herefter vendte hun hjem til Danmark og spillede for VSK Aarhus, mens hun gik på gymnasium.

I 2019-20 var hun et år i England og spille for Brighton, indtil hun i sommeren 2020 skiftede til den italienske storklub Juventus, som hun har kontrakt med til næste sommer.

Matilde Lundorf har spillet 47 landskampe for diverse ungdomslandshold, men har endnu sin debut til gode på det ’rigtige’ landshold.

Hvis Matilde ikke kommer på banen mod Bosnien-Hercegovina i Viborg, kan hun få debut i næste uge, hvor landsholdet spiller ude mod Montenegro.


Læs også

Del artiklen