Nu får Hammel sin padelbane

Hammel Tennisklub håber at kunne slå dørene op til sin nye padelbane 1. april.

Artiklens øverste billede
Peder Helbo, formand for Hammel Tennisklub, fortæller, at klubbens nye bane snart er en realitet. Arkivfoto: Jeppe Rafn

Det hed sig egentlig, at en ny padelbane i Hammel ville stå klar i maj i år. Sådan gik det ikke, men nu melder formanden for Hammel Tennisklub så en ny åbningsdato ud.

»Vi satser på 1. april - og så håber vi ikke, at det bliver en aprilsnar,« siger Peder Helbo med et glimt i øjet.

Hvorfor holdt den første dato ikke?

»Jamen dels fik vi ikke de penge, vi havde søgt, og dels valgte vi at bruge ekstra tid på at undersøge tingene grundigere - leverandører og typer af baner - og da vi så i sommer ville til at i gang, var padel blevet så populært, at der var kommet lang leveringstid på baner,« siger Peder Helbo, som glad kan fortælle, at finansieringsspørgsmålet nu er lysnet:

»Vi har netop modtaget 90.000 kroner fra DIF og DGI’s foreningspulje. Det kommer oveni de omkring 80.000 kroner, som lokale forretningsdrivende så flot har sponsoreret,« siger formanden.Banen løber op i cirka 500.000 kroner - i omegnen af halvdelen betaler klubben selv. Med 170.000 i sponsorater og puljemidler er der derfor stadig en vis portion penge, som skal findes. Det er Peder Helbo dog meget fortrøstningsfuld ved.

»Der er ingen tvivl om, at det her når vi,« siger han.

Byggeansøgningen er derfor sendt. I værste fald kan det tage otte uger at få tilladelsen. Lige så snart den foreligger, er tennisklubben klar til at trykke på go-knappen. Byggetiden vil så være tre til seks uger, hvis vejret ellers arter sig.

Skuffet over udvalg

Tennisklubben havde forventet at få en del af kagen, da Kultur- og Fritidsudvalget uddelte midler fra Fritidspuljen af to omgange - dels i foråret, dels i efteråret. Begge gange fik klubben dog afslag.

»Vi rammer spot on formålet med Fritidspuljen - hvorfor er vi så sorteret fra? Vi undrer os vildt over, at vores omkringliggende kommuner har en helt anden tilgang til padelbaner. Vi må håbe på, at det kommende Kultur- og Fritidsudvalg er mere progressivt tænkende end det nuværende. Jeg tror simpelthen ikke, at de i det nuværende udvalg har forstået, hvad padel går ud på. Måske tænker de, at det er sådan et feriespil, man spiller sydpå, men det her er jo en sportsgren, som har potentiale til at komme på OL-programmet,« siger Peder Helbo, der dog nu gerne vi sætte spot på det positive frem for det negative, nemlig at Hammels første padelbane snart er en realitet på det areal, hvor der i dag er placeret en minitennisbane.

Formanden opfordre alle til at give den nye sportsgren et skud - for det er nemt at gå til:

»Almindelig tennis er vanskeligt at komme i gang med, for det kræver nogle grundlæggende færdigheder, som kræver træning og tålmodighed at opnå. Med padel er det anderledes. Det er meget nemmere at komme i gang med, og man har det skægt med det samme. Alle kan spille det.«

Padel er meget nemmere end tennis og kan derfor spilles af alle. Modelfoto: AdobeStock

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen