Plan om kunstgræsbane i Ulstrup

Ulstrup IF og Gudenaadalens Efterskole samarbejder om at etablere en kunstgræsbane i Ulstrup.

Artiklens øverste billede
Folkene bag en ny kunstgræsbane i Ulstrup har i opstartsfasen sparret med Hadsten Kunstgræsforening, der driver kunstgræsbanen her i Hadsten. Arkivfoto

Hvis det går som ønsket, kan der om 2-3 år spilles fodbold året rundt udendørs i Ulstrup. Den lokale idrætsforening Ulstrup IF og Gudenådalens Efterskole har indledt et samarbejde om at etablere en kunstgræsbane ved Ulstruphallerne, der kan spilles fodbold på hele året.

Idrætsforeningen fik godt nok renoveret sin kampbane for et par år siden, men kampbanen og de andre baner ved Ulstruphallerne er fortsat meget våde om vinteren, så det nærmest ikke er muligt at benytte dem om vinteren.

»Vores vinterbaner er ikke gode. En kunstgræsbane vil være et fantastisk løft for Ulstrup IF,« siger Ole Krogh, formand for Ulstrup IF.

Kører til Bjerringbro

Ligesom idrætsforeningen har Gudenådalens Efterskole en stærk interesse i at få en lokal kunstgræsbane i Ulstrup. Efterskolen har 60 elever på fodboldlinjen, som flere gange om ugen kører frem og tilbage til Bjerringbro for at kunne spille fodbold på kunstgræs om vinteren.

»Vi har ikke mulighed for at etablere en kunstgræsbane ved skolen, fordi den ligger så tæt ved Gudenåen, så en bane ved Ulstruphallerne vil være det mest optimale for os. Vi kan gå derhen, så det vil være særdeles tidsbesparende,« siger Jesper Emil Sørensen, forstander på Gudenådalens Efterskole.

Med 60 drenge og piger på fodboldlinjen har efterskolen brug for rigtig mange træningstimer om ugen. De træner om formiddagen og over middag, mens Ulstrup IF har brug for banen sidst på eftermiddagen og om aftenen, så idrætsforeningen og efterskolen er et godt match.

Fire millioner kroner

Parterne er allerede langt i planlægningen i forhold til at finansiere etableringen af kunstgræsbanen, der forventes at koste omkring fire millioner kroner. Idrætsforeningen og efterskolen vil begge spytte et beløb i, og man vil søge om tilskud fra Favrskov Kommune. Derudover skal der dannes en selvejende forening, som skal skaffe mindst 1,5 millioner korner.

»Vi mener at have finansieringen på plads med forventede fondsmidler, og vi tror også, der er kommunal velvilje til at støtte projektet,« siger Ulstrup IFs formand Ole Krogh, som har været i kontakt med lokale politikere.

Han lægger ikke skjul på, at samarbejdet med efterskolen er helt afgørende, idet Ulstrup IF ikke har en størrelse, så man kan løfte opgaven alene.

Åben for alle

Hvis finansieringen falder på plads, skal kunstgræsbanen drives af den selvejende forening, der så skal udleje banen til idrætsforeningen og efterskolen, som skal dække de årlige driftsomkostninger på cirka 160.000 kroner plus moms.

Det er ikke planen, at banen skal lejes ud til andre klubber, men den vil i princippet være åben, så folk i lokalområdet kan bruge den, når den ikke er udlejet, fortæller Ole Krogh.

Der har i december været afholdt et orienterende møde i Ulstruphallerne om kunstgræsbanen, og det er planen at invitere til en stiftende generalforsamling for den selvejende forening i slutningen af januar.

Den selvejende forening skal for at undgå interessekonflikter være uafhængig af idrætsforeningen og efterskolen, så der er behov for, at der til generalforsamlingen melder sig nogle folk udefra til at gå ind i arbejdet.

Læs også

Del artiklen