Hadsten Gade Grand Prix vender tilbage i år

Foreningslivet i Hadsten overtager det traditionsrige gadeløb.

Artiklens øverste billede
Gadeløb i Hadsten. Arkivfoto

Efter to års pause på grund af corona vender cykelgadeløbet i Hadsten tilbage i år, og det bliver med nye folk, der arrangerer det traditionsrige gadeløb.

Hammel Cykle Klub har stået for de seneste tre udgaver af Hadsten Gade Grand Prix, efter at klubben i 2017 overtog løbet fra Jesper Tikiøb og fortsatte samarbejdet med Favrskov Kommune.

I forbindelse med aflysningen af sidste års gadeløb oplyste Hammel Cykle Klub, at den ikke nødvendigvis ville fortsætte med at afvikle gadeløbet i Hadsten.

Det fik lokale Hadsten-folk med Simon Buus i spidsen til at komme på banen og forsikre, at de ikke ville lade løbet dø, men i givet fald køre det videre i Hadsten.

Ny forening

Og det er, hvad der nu kommer til at ske. Et bredt forankret foreningsliv i Hadsten danner foreningen Hadsten Sport, Event og Kultur (HSEK), der blandt andet vil stå for afviklingen af Hadsten Gade Grand Prix, der i år finder sted torsdag 11. august 2022.

»Jeg glæder mig til, at vi skal i gang med at arrangere gadeløbet i Hadsten, så vi kan få skabt en super aften med cykelløb i topklasse, men også en masse liv og aktivitet i byen som i de gode gamle dage. Vi skal have skabt en festdag for Favrskov med cykelløb i topklasse og underholdning, der kan gøre det til en folkefest siger,« Simon Buus Olsen i en pressemeddelelse fra den nye forening.

Han bliver leder af styregruppen og officiel løbsarrangør. Til daglig er Simon Buus Olsen ansat i Hadsten Håndbold og Hadsten Kultur- & Idrætscenter, hvor han blandt andet har til opgave at arrangere events såsom familiemesse, comedy night, børneløb og foredrag.

Hammel Cykle Klub vil være med som supervisor på det løbstekniske ved årets gadeløb.

»Med dette nye set-up ser jeg og foreningslivet i Hadsten frem til lave en event, der skaber omtale af Favrskov Kommune regionalt og nationalt og giver kommunes borgere mulighed for at få en super god cykeloplevelse,« siger Simon Buus Olsen.

Foreningen Hadsten Sport, Event og Kultur har til formål at skabe events og arrangementer, der samler borgere både i og udenfor Favrskov, og hvor overskuddet går til foreningslivet i området. Foreninger indenfor fodbold, håndbold, basket, taekwondo, gymnastik, badminton og spejdere med flere står bag HSEK, der i den indledende periode vil have et samspil med Hadsten Kultur- & Idrætscenter.

Favrskovs tidligere borgmester, nuværende regionsrådsmedlem Anders G. Christensen bliver formand for HSKE.

200.000 kroner

Lokalavisen har efterfølgende talt med Simon Buus Olsen, som fortæller, at det fortsat er planen at tiltrække store danske cykelnavne og internationale elitecykelryttere til gadeløbet. Danske cykelryttere fører sig fornemt frem i toppen af verdenseliten, og Danmark skal i år være vært for de første etaper i Tour de France, så der bliver stor fokus på cykelløb til sommer.

Favrskov Kommune har haft en aftale med Hammel Cykle Klub om at bidrage med markedsføringsaktiviteter for 150.000 kroner ved afviklingen af Hadsten Gade Grand Prix.

Den nye forening bag gadeløbet, HSKE, har ansøgt om, at kommunen i år og næste år vil købe markedsføringsaktiviteter for 200.000 kroner om året. Ansøgningen bliver behandlet på Økonomiudvalgets møde 22. marts, hvor udvalget skal tage stilling til ansøgningen.

Den nystartede forening har i sin ansøgning beskrevet, at man samarbejder med en række lokale foreninger om afviklingen af cykelløbet. Det drejer sig foreløbig om Hadsten Håndbold, HSK Fodbold, basketballklubben Hadsten Hawks, Favrskov Taekwondoklub, Hadsten Badmintonklub, HIK Gymnastik og Høst IF.

»Ved at forankre cykelløbet lokalt, får vi nemmere adgang til hænder og fødder. De får overskuddet, så der kommer penge ud i foreningslivet, og de lokale foreninger kan samtidig være med til at skabe den lokale forankring og opbakning, som nok har været lidt faldende over tid,« siger Simon Buus Olsen til Lokalavisen.

Borgmestersekretariatet anbefaler Økonomiudvalget, at en eventuel godkendelse af markedsføringsaftalen blandt andet bliver betinget af, at der stiller flere professionelle cykelryttere fra ProTouren til start, og at der fortsat er gratis adgang til Hadsten Gade Grand Prix..

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.