Tennisklub var truet af lukning, men ser nu lyst på 2022

Hadsten Tennisklub har for første gang i mange år en fuldtallig bestyrelse, der har sat sig et mål om at få flere medlemmer.

Artiklens øverste billede
Fra venstre formand Leif Kirk Thøgersen, Bent Hastrup, kasserer Kaj Udengaard, Villy Moestrup og Martin Behr er trukket i arbejdstøjet for at gøre tennisbanerne på Gordonhaven i Hadsten klar til standerhejsning. Foto: Jeppe Rafn

Efter et par sløje år med corona, vigende medlemstal og problemer med at finde nye ledelseskræfter, er der nu blevet valgt en ny bestyrelse, der er klar til at tage fat med nye tiltag for at få nyt liv i klubben og vendt medlemstilbagegangen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Hadsten Tennisklub, der holder Åbent Hus og standerhejsning 1. maj og tror på fremgang i 2022.


I en række år har det ikke været muligt at få suppleret bestyrelsen, efterhånden som medlemmer trak sig, når de mente, de havde aftjent deres værnepligt. Bestyrelsen i 2021 bestod derfor kun af formanden og kassereren, der også sagde stop ved den ordinære generalforsamling i februar i år.

Da der ikke var nogen, der ønskede at stille op som formand eller medlem af en ny bestyrelse, måtte der afholdes en ekstraordinær generalforsamling 16. marts, hvor situationen var, at enten kunne der findes som minimum en formand og en kasserer, eller også måtte klubben opløses.

Kan det passe?

For at redde klubben havde to af de ”gamle” medlemmer, Leif Kirk Thøgersen og Kaj Udengaard, stukket hovederne sammen og besluttet at stille sig til rådighed som henholdsvis formand og kasserer. Leif Kirk Thøgersen præsenterede under overskriften ”Kan det passe, at der ikke fortsat skal være tennis i Hadsten” et oplæg til en handleplan for de næste to år. Oplægget indeholdt en række prioriterede tiltag, der afhang af, hvor mange der ville slutte op og ville træde ind i bestyrelsen.

»Oplægget må have været godt, for efter en kort drøftelse lod yderligere fire medlemmer sig vælge til bestyrelsen, der så havde seks medlemmer, hvilket der vistnok ikke har været i mange år,« fortæller Leif Kirk Thøgersen.

Den nye bestyrelse holdt sit første møde 29. marts, hvor der blev sat hoveder på de forskellige ansvarsområder og aktiviteter, der var skitseret i handlingsplanen fra den ekstraordinære generalforsamling.

»Nu er det ikke sådan, at vi forventer, at alle de aktiviteter, tanker og idéer, der er i handlingsplanen, bliver gennemført i år eller for den sags skyld næste år, men der blev vist stor entusiasme, så meget skal nok lykkes,« fortæller Leif Kirk Thøgersen.

Allerførst skal banerne og udenomsfaciliteterne gøres klar til den nye sæson. Her står Favrskov Kommune, der ejer tennisanlægget på Gordonhaven, for klargøring af selve banen, mens frivillige sørger for, at banerne vedligeholdes, og at klubhus og områderne udenom står klar og indbydende til den officielle sæsonstart.

Åbent hus

Den finder sted 1. maj klokken 10 til 15 med den traditionelle standerhejsning klokken 10 og et Åbent Hus arrangement, der planlægges i samarbejde med Dansk Tennisforbund og DGI.

Åbent Hus arrangementet løber hele dagen, og klubben håber, at rigtig mange interesserede familier, voksne og børn vil kigge forbi og stifte det måske første bekendtskab med tennis.

Ketsjere og bolde vil være til rådighed, så ud over almindelig forårspåklædning behøver man kun at have et par sportssko på, ikke løbesko. Der serveres også lidt til ganen, og man kan bare komme forbi, når man har tid. Der vil blive orienteret løbende om mulighederne for komme i gang med at spille tennis og få træning, så man kan finde ud af, om det fænger.

Godt og billigt i gang

Tidligere skulle man være fuldt medlem for at komme i gang og få træning. Det kræver Hadsten Tennisklub ikke længere. Voksne kan for 200 kroner deltage i voksenintro over seks gange, og juniorer kan det samme for 100 kroner.

Der er også mulighed for at booke baner i introduktionsperioden, hvis man vil øve sig på egen hånd. Klubben hjælper med at finde medspillere og udlåner ketsjer, hvis man ikke selv har. Vælger man efter introen at blive fuldt medlem, trækkes det betalte beløb fra kontingentet, og man får lov at beholde ketsjeren.

I løbet af året er der turneringer og sociale arrangementer for både eksisterende og nye medlemmer. Alt er ikke planlagt endnu, men blandt andet den udsatte fejring af klubbens 100 års fødselsdag i 2021 kommer på programmet.

20 nye om året

Som i de fleste andre tennisklubber har medlemstallet i Hadsten Tennisklub været vigende i de senere år, naturligvis særligt forstærket af de begrænsninger, der kom som følge af corona. Hadsten Tennisklub har i dag under 100 medlemmer, og det er for få, mener den nye bestyrelse.

Bestyrelsen har derfor sat sig en målsætning for medlemsvækst, der siger, at klubben i de næste tre år i gennemsnit skal vokse med mindst 20 medlemmer om året.

»Det lyder måske ikke særligt ambitiøst, men kan sagtens vise sig at være det. Gennemsnitsalderen for vores medlemmer er ret høj. Juniorer, der er medlemmer i dag, vil søge mod større byer med flere uddannelsestilbud. Og så er der den nye konkurrent eller kollega på tennisfronten, padeltennis. Her nåede Hadsten Tennisklub ikke med på vognen, og vi har vel heller ikke råd til det, så padel i Hadsten kører nu i privat regi,« fortæller Leif Kirk Thøgersen.

Nye tiltag

For at nå ambitionen om flere medlemmer, arbejder Hadsten Tennisklub blandt andet på følgende tiltag:

Øget samarbejde med skolerne med henblik på at få introduktion til tennis ind i nogle af idrætstimerne.

Samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, så kursister kan komme til at spille tennis under deres ophold, hvis de ønsker det.

Samarbejde med andre sportsklubber i Hadsten, herunder tilbud om reduceret kontingent for medlemmer i klubberne.

Reduceret kontingent for medlemmer af andre tennisklubber i Danmark.

Sponsormedlemsskaber, hvor et antal medarbejdere i en virksomhed, afhængig af sponsoratets størrelse, kan blive medlemmer af Hadsten Tennisklub for et reduceret kontingent.

»Hvor meget, vi når og lykkes med, bliver spændende at se. Lige nu ser vi i hvert fald lyst på fremtiden,« fortæller den nye formand for Hadsten Tennisklub.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.