Favrskov Taekwondoklub er Årets Forening: »Glæden vil ingen ende tage«

Favrskov Taekwondoklub blev ved DGI Østjyllands årsmøde 27. april kåret som Årets Forening 2022 i DGI Østjylland.

Artiklens øverste billede
Fire bestyrelsesmedlemmer i Favrskov Taekwondoklub deltog i DGI Østjyllands årsmøde den 27. april, hvor foreningen blev kåret som Årets Forening 2022 i DGI Østjylland. Fra venstre ses: formand Ole Jepsen, Hanne M. Frøsig, Tue Thorberg og Jesper Kudahl Hansen. Privatfoto.

Man kommer sjældent sovende til en sejr.

Det gjorde Favrskov Taekwondoklub heller ikke, inden de onsdag i sidste uge blev kåret som Årets Forening 2022 ved DGI Østjyllands årsmøde.

»Vi er simpelthen bare glade. Glæden vil ingen ende tage. Det er fedt med anerkendelse af det arbejde, man laver,« lyder det fra Ole Jepsen, der er formand i Favrskov Taekwondoklub.

Han fortæller, at der sker meget i løbet af den seneste tid. Og at de som forening derfor blev indstillet til prisen, hvor i alt 19 foreninger var nomineret til Årets Forening 2022, inden DGI Østjyllands bestyrelse udvalgte tre finalister.

Flere medlemmer

Arbejdet med taekwondoklubben har med prisen vist sig at være den helt rigtige vej at gå for foreningen.

Der er tænkt i samarbejder, udvikling og nye lokaler.

I efteråret sidste år flyttede Favrskov Taekwondoklub til Vestjysk Bank Arena i Hadsten. Stedet hvor flere andre idrætsgrene holder til. Og netop det mener formand Ole Jepsen har en stor betydning for taekwonduklubben, der siden flytningen til Hadsten Hallen har fået 60 til 70 nye medlemmer, der fordeler sig på både børn, unge og voksne.

»Så vi har omkring 140 medlemmer på nuværende tidspunkt. Jeg tror også, der har noget at gøre med, at det er mere overskueligt for forældre, at vi nu er det samme sted som flere af de andre idrætsgrene. Det er eksempelvis lettere at aflevere børnene til sport, hvis man ikke skal køre rundt til flere forskellige steder i byen,« fortæller Ole Jepsen.

Og det er netop børn og unge, der fylder i taekwondolokalerne. Omkring 100 af de 140 medlemmer er børn og unge, som hver uge brænder krudt af til træningerne.

»Vi har ni hold i øjeblikket. Det gør også, at vi bliver nødt til at gøre meget for at have trænere og hjælpetrænere til at kunne understøtte holdene. Vi har en regel om, at der skal være en voksen til stede, hvis vi har med personer under 18 år at gøre. Vi arbejder på at have mindst to trænere knyttet til hvert hold,« siger Ole Jepsen, der også gør meget ud af at fortælle om foreningens frivillige, som i den grad er med til at drive stedet.

Samarbejde på tværs

»Jeg synes jo også, at vi har fået sat vores eget præg på vores nye lokale. Vi har fået fantastiske rammer for taekwondo,« siger han.

Samtidig samarbejder taekwondoklubben med andre foreninger i træningsmiljøet på Hadbjergvej. Eksempelvis afholdes der events med håndboldpigerne, hvor de har mulighed for at prøve kræfter med taekwondo.

»Så jeg synes, vi er gode til at agere sammen med andre foreninger også. En anden force er, at vi lægger meget vægt på at byde folk velkommen i klubben. Vi er også opmærksomme på, om de har et specielt behov. Og så er der et socialt liv, der gør, at folk også bliver hængende i klubben,« siger Ole Jepsen.

Fællesskab og udvikling

Og netop noget af det er årsagen til, at DGI Østjylland pegede på Favrskov Taekwondoklub som vinder af Årets Forening 2022. På DGI Østjyllands hjemmeside står der følgende om kåringen:

»Bestyrelsens valg af Favrskov Taekwondo Klub som prismodtager skyldtes de mange tiltag for at få flere med i fællesskabet. Klubben bygger ikke bare bro på tværs af hold, men også på tværs af byens idrætsliv. Håndboldklubbens U13-piger har for eksempel lagt vejen forbi til en ordentlig omgang tæsk og teknik. Endelig fremhæver bestyrelsen klubbens indsats for at værne om instruktørernes udvikling og det sociale fællesskab,« står der om begrundelsen.

Fremtidsplaner

Taekwondoklubben på Hadbjergvej har heller ingen intentioner om at standse udviklingen her.

»Vi har lavet et strategiudvalg, så vi hele tiden kan udvikle os,« siger Ole Jepsen.

Udviklingen er både møntet på bestyrelsen og de frivillige.

»Vi kunne eksempelvis godt tænke os at have mulighed for at inddrage flere frivillige i klubben, så vi skal se på aktiviteter og opgaver i klubregi - og hvordan vi kan sprede opgaver ud på flere hænder,« forklarer Ole Jepsen.

Med sejren som Årets Forening 2022 følger 10.000 kroner.

»Vi har ikke besluttet, hvad pengene skal bruges på endnu, men de skal støtte op om medlemsaktiviteten i klubben,« siger Ole Jepsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.