Bridge førte Børge og Thordis til Hammel i 1980: »Bridge er en meget stor ting i vores liv«

Hammel Bridgeklubs formand Thordis Skjernaa og hendes mand Børge Nielsen har spillet bridge sammen, siden de var unge og havde små børn.

Artiklens øverste billede
Thordis Skjernaa, formand for Hammel bridgeklub, har spillet bridge med sin mand Børge Nielsen i 45 år. Imellem dem sidder Birger Tetler, der er turneringsleder og underviser nybegyndere. Privatfoto

Året er 1976. Børge Nielsen og Thordis Skjernaa er unge og bor i Langå og leder efter en fælles hobby, så det hele ikke går op i børn og arbejde. De ser en notits om, at Vilfred Lambrecht tilbyder undervisning i bridge i Hammel Brigdeklub, så det unge par meldte sig til og drog jævnligt til Hammel for at lære at spille det krævende kortspil.

»Året efter begyndte vi i klubben, selvom vi havde fået en søn fem dage forinden – starte det skulle vi da,« fortæller Thordis, som i 1978 blev foreslået til bestyrelsen og valgt ind.

På daværende tidspunkt arbejdede Børge i Randers og Thordis i Ry, og da de var begyndt at spille bridge i Hammel, besluttede de sig for at flytte til byen, der ligger midt mellem Randers og Ry.

»Vi var enige om, at Hammel var et godt sted for børn at vokse op, og vi havde fået kontakter i byen gennem bridge og tænkte, vi nok ville fortsætte med at spille bridge, så i 1980 flyttede vi til Hammel,« fortæller Thordis.

Er hinandens makker

Det har de aldrig fortrudt, og de fik ret i, at de ville blive ved med at spille bridge, for her mere end 40 år senere spiller Børge og Thordis fortsat bridge på livet løs. De spiller endda altid med hinanden som makker, selvom man siger, man ikke skal være makker i bridge med sin ægtefælle.

»Vi har begge en matematisk uddannelse, så vi tænker ens og har stor fornøjelse af at spille sammen i klubben og har været til mange turneringer rundt omkring i Danmark og udlandet. Så har vi noget ekstra at snakke om – ’kan du huske det spil, hvor hjerter konge sad i anden, og du åbnede med en klør’,« fortæller Thordis.

Ifølge Thordis kan det være ubehageligt at spille med ægtefæller, der overfuser hinanden, så det prøver hun og Børge at lade være med, omend der en gang imellem godt kan komme et vredt udbrud.

Fra venstre Knud Erik Thomsen, Børge Nielsen, Erik Golczyk og Thordis Skjernaa klar til spil. Knud Erik, Erik og Thordis er medlem af bestyrelsen. Privatfoto

»Men vi kommer videre med det samme, og så kan vi snakke nærmere om det, når vi kommer hjem.«

Flere i klubben

Da Børge og Thordis begyndte at gå til bridge i Hammel Bridgeklub, kom der 48 spillere til den ugentlige turnering mandag aften. I dag kommer der 58 om mandagen, og der bliver også spillet om onsdagen, hvor der bliver spillet i dagtimerne og kommer endnu flere. Klubben holder til i Kulturhuset InSide, og langt de fleste medlemmer er pensionister.

»Det tager et års tid at lære at spille bridge, og mange lærer det først, når de går på pension. Det er meget usædvanligt at begynde, mens man har børn, men for os har det været en livslang hobby og et anker i vores tilværelse, og så måtte vi skaffe en barnepige,« fortæller Thordis.

Thordis blev turneringsleder helt tilbage i 1982 og var det indtil 2010, hvor hun samtidig stoppede på arbejdsmarkedet. Hun tænkte, hun havde gjort sin pligt i klubben, men så blev det foreslået, at hun da kunne blive formand, og det kom hun til at sige ja til og har været det lige siden.

Børge har været IT-vejleder og kan alt det der med IT, så udover at være turneringsleder hjælper han til med at holde styr på de minicomputere, der er ved hvert bord og opsamler data, ligesom alle resultaterne bliver lagt ud på klubbens hjemmeside.

En meget stor ting

Udover at deltage i de to ugentlige turneringsdage i Hammel Bridgeklub har ægteparret i mange år også spillet om foråret i en klub i Aarhus.

»Bridge er en meget stor ting i vores liv, og vi tager ofte på bridgerejser og har venner på Sjælland, som vi traf på en bridgetur i Sydafrika,« fortæller Thordis.

Hun er 71, og Børge er 76, og de har ingen planer om at stoppe med deres livslange fælleshobby.

»Så længe hjernen fungere hos os begge to, bliver vi nok ved med at spille sammen.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.