18 huls discgolf-bane skudt op på nul komma fem
I smuk natur ved Bidstrup Gods kan discgolf-spillere nu fornøje sig med 18 svære huller.
To måneder. Så kort tid skulle en flok ihærdige discgolf-spillere bruge på at stable en 18 huls discgolf-bane på benene i skoven ved Bidstrup Gods. 25. juni blev den indviet.
Det er godsejer Helle de Lictenberg, som lægger jord til, fordi hendes holdning er, »at alle skal have adgang til naturen.«
At det overhovedet kom på tale skyldes, at Helle de Lictenberg og discgolf-spiller Mikkel Thormod har børn i samme klasse på Lilleåskolen. Til en skole-komsammen faldt snakken på discgolf – ja, og resten er historie, fristes man til at sige. Hurtigt gik det i hvert fald med at få designet banerne og samle masser af frivillige spillere til at hjælpe med opførelsen.
»Jeg elsker sådanne lokale ildsjæle, som bare siger: Så rykker vi! Og I er virkelig mødt talstærkt op. Det har jeg været meget imponeret over,« siger Helle de Lictenberg med et smil og kigger på Mikkel Thormod og Martin Frederiksen, som Lokalavisen Favrskov har sat stævne i den særdeles smukke skov ved Bidstrup Gods.
Mikkel er ny indenfor sporten, mens Martin er vældig gammel i gårde. Førstnævnte blev introduceret til sporten af sidstnævnte.
Enestående område
Det har både været lokale discgolf-spillere og Aarhus-spillere, som har hjulpet til med alt det praktiske på fastlagte arbejdsdage.
I opbygningen har naturen hele tiden været i centrum. Derfor er der heller ikke eksempelvis fældet store træer for at lave plads til banerne.
»Vi vil ikke ødelægge naturen, så der er udelukkende tale om små stilke og en trimning af området. Vi har eksempelvis også fået speciallakeret toppen på alle kurve, så de er grønne og blender fint ind i naturen,« siger Martin Frederiksen, før Mikkel Thormod fortsætter:
»Faktisk tæller det som et kast, hvis man knækker en gren. Man må ikke ændre på naturen.«
De er begge meget begejstrede for Bidstrup Skovene.
»Det er et helt enestående område. Her er super smukt. Jeg kan allerbedst selv lide de her naturbaner, hvor man rigtig kan høre fuglene synge,« siger Martin Frederiksen.
Nemt og billigt
Det er Mikkel, Martin og tredjemanden Johnny Lillelund, som har designet banen, der hører til i den mere svære ende af skalaen.
»Men alle vil kunne få noget ud af spille her. Jeg synes da i hvert fald, at jeg som nybegynder har meget glæde af den. Man bliver udfordret, men udvikler sig jo så også,« siger Mikkel Thormod.
Spiller man alle 18 huller, vil man have gået omkring tre kilometer og brugt cirka to timer. Det er halvdelen af den tid, klassisk golf tager.
»Discgolf er også nemt og ret billigt at komme i gang med. Man behøver ikke det store udstyr,« siger Martin Frederiksen, før Helle de Lictenberg med et grin udbryder:
»Hva’? Det ligner jo, at I har et helt Tupperware-sæt med.«
Det kan der måske være noget om, men man behøver altså ikke de store midler og grej, for at dyrke sporten. Eller sport er måske så meget sagt, påpeger Martin Frederiksen selv:
»Altså vi bilder jo os selv ind, at vi dyrker sport, men i virkeligheden træner vi at knævre. Vi knævrer uafbrudt i to timer,« siger han med et smil.
Alle og enhver kan benytte banen ved Bidstrup Gods. Der er ikke tilknyttet en forening, men »det kommer der nok engang i fremtiden,« siger de to discgolf-spillere.
Nu handler det i første omgang om at skaffe sponsorer, da de selv har lagt ud for alting frem til nu.