Padel giver stor medlemstilgang i tennisklub

Den første sæson med padel har givet over 50 procent flere medlemmer i Hammel Tennisklub.

Artiklens øverste billede
Hammel Tennisklubs padelhold har i år vundet det jyske mesterskab og er rykket op i 1. Division. Holdet består af Jakob Bang Mikkelsen, Rasmus Grove, Nicolaj Dohn, Nikolaj Lolk Revsbech, Simon Østergaard og Mikkel Søndberg. Privatfoto

Medlemmerne af Hammel Tennisklub har i år også haft mulighed for at spille padel på klubbens ene padelbane, som blev indviet til den traditionelle standerhejsning i foråret, der markerer den officielle start på den udendørs tennissæson.

Den første sæson med padel har givet en vækst i antal medlemmer fra 141 i 2021 til 219 i 2022, og formanden er ikke i tvivl om, hvad væksten, som er på over 50 procent, skyldes.

»Det er helt klart på grund af padel. Vi kan se på andre tennisklubber, der ikke har padel, at de har svært ved bare at holde deres medlemstal,« siger Peder Helbo, formand for Hammel Tennisklub.

Formanden fortæller, at der har været pres på klubbens ene padelbane i hverdagene, når folk har fået fri fra arbejde, mens det har været nemmere at finde tider i dagtimerne og i weekenden.

Smittet af på tennis

Tennisklubben glæder sig over, at introduktionen af padel også har smittet positivt af på aktiviteten på de fire tennisbaner, som klubben råder over ved anlægget på Gl. Randersvej i Hammel.

»Der bliver også spillet klart mere tennis. Banerne bliver booket mere, og der kommer flere til vores arrangementer, hvor vi nu har alle fire baner i brug. Vi havde talt om at sløjfe en af tennisbanerne for at få plads til padel, men det skal vi ikke, og det er positivt,« siger formanden.

Etablering af padelbane har givet stor medlemstilgang i Hammel Tennisklub og haft en positiv afsmitning på aktiviteten på tennisbanerne. Privatfoto

Ekstra padelbane

Allerede ved indvielsen af den første padelbane for et halvt år siden meldte tennisklubben ud, at man har planer om at etablere endnu en udendørs padelbane ved tennisanlægget.

Ifølge formanden står etablering af en ekstra padelbane allerøverst på tennisklubbens ønskeliste, og man har rent faktisk principbesluttet at få bane nummer to.

Det vil selvsagt give flere mulighed for at spille padel i ’primetime’, og det vil også gøre det muligt at afvikle turneringer på anlægget i Hammel.

Klubben har i år haft et hold tilmeldt i 2. Division under JTU/DGI. Holdet har dog ikke haft mulighed for at spille sine hjemmekampe i Hammel, fordi det kræver to baner, og derfor har holdet lejet sig ind og afviklet sine kampe hos Silkeborg Tennis- og Padelklub.

Det vil også kræve to baner at afholde såkaldte åbne turneringer, ligesom det er svært at afvikle ordentlig træning for børn og unge med blot én bane, fortæller formanden, så der er alt i alt mange gode grunde til at få en ekstra bane.

Besøg af Søndervangskolens SFO. Privatfoto

Til sommer

Klubben brugte omkring et halvt år på at samle penge ind til den første padelbane, som kostede godt en halv million kroner at etablere.

»Vi skal have finansieringen på plads, og hvis vi kan få den på plads indenfor et halvt år, vil det ikke være urealistisk at få etableret banen og kunne begynde at spille turneringshjemmekampe i løbet af næste sommer.«

Det vil sikkert glæde spillerne på 2. Divisionholdet, der i deres debutsæson faktisk rykkede op i 1. Division, som er den bedste række under JTU/DGI. Spillerne har udover at spille hjemmekampene på udebane også selv betalt banelejen for at spille sine hjemmekampe i Silkeborg.

Det koster 650 kroner i kontingent om året for voksne at være medlem af Hammel Tennisklub og kunne spille både tennis og padel. Man kan mere eller mindre spille udendørs padel hele året, mens tennisgrusbanerne bliver lukket om vinteren. Hammel Tennisklub har dog i år som et forsøg fortsat én tennisbane åben foreløbig frem til jul.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.