Skydebane er nu tip-top og klar til flere medlemmer

Mange børn er stoppet med at gå til skydning under corona.

Artiklens øverste billede
Du kan skyde med riffel, luftgevær, pistol og luftpistol i VBF’s Skyttelaug Hinnerup. Privatfoto

Coronakrisen har været hård ved mange foreninger, som har måttet lukke ned og mistet medlemmer. Det gælder også skytteforeningen i Hinnerup, der især har mistet mange børnemedlemmer. Det har en vis betydning for økonomien, fordi foreninger modtager et kommunalt økonomisk tilskud til medlemmer under 25, men ikke ældre medlemmer.

Skytteforeningen håber dog at komme godt ud på den anden side af coronapausen, som klubben har udnyttet til at få renoveret sine klublokaler og skydebane i Rønbækskolens kælder. Lokalerne har fået en ordentlig makeover og er blevet meget mere lyse og åbne, og der er investeret i et nyt ventilationsanlæg, der opfylder skærpede miljøkrav i forbindelse med affyring af blypatroner. Ventilationsanlægget koster alene 300.000 kroner, og renoveringen har samlet set kostet en halv million kroner, fortæller skytteklubbens formand, Kim Nielsen.

Klubben har selv postet midler i renoveringen samt fået tilskud fra skydebaneforeningen under DGI og Favrskov Kommune.

»Vi håber, renoveringen kan trække nye interesserede til. Vi er hårdt ramt på børneskytter,« fortæller formanden og oplyser, at cirka totredjedele af klubbens medlemmer tidligere var under 25 år. I dag forholder det sig lige omvendt, således at to ud af tre skytter er mindst 25 år.

Pistolskydning i kælderen på Rønbækskolen i Hinnerup. Privatfoto

Godt for børn

Hvorfor skal børn gå til skydning?

»Det er rigtig godt især til børn med adhd, der lærer at koncentrere sig. I begyndelsen suser de rundt, men efter et halvt til helt år begynder de at falde til ro, fordi de tager ved lære og ser, det giver resultater at være rolig og koncentreret,« fortæller Kim Nielsen og tilføjer:

»Vi har forældre, der fortæller, at deres børn er kommet ud af hjælpeklasse, fordi de har lært at koncentrere sig ved at gå til skydning.«

Kim Nielsen er formand for VBF's Skyttelaug Hinnerup, der blev etableret for 50 år siden i 1972. Privatfoto

Skydning er en individuel sport, fortæller formanden, hvor man får ro til at bygge sin psyke op og ikke hele tiden bliver vejet op mod holdkammerater.

»Her er du dig selv, og der er ikke andre, der siger noget om, hvordan du skyder. I hverdagen er der ikke fokus på konkurrence, men på at lære og blive dygtigere teknisk. Børnene kan helt fra start også deltage i en lukket hyggeturnering sammen med børneskytter fra andre østjyske klubber, hvor de lærer børn fra de andre klubber at kende.«

Der er ikke nogen aldersgrænse for børn, der ønsker at gå til skydning, men man skal kunne løfte og håndtere en riffel, så de fleste begynder i 10-12 års alderen. Så har man lært det basale, når man bliver 14, hvor man bliver juniorskytte, og der kommer større krav til udstyr med videre.

En af klubbens yngre medlemmer skyder til måls. Privatfoto

Indendørs og udendørs

I forbindelse med renoveringen har den lokale skytteklub droppet 10 meter banen, som benyttes af klubber under Dansk Skytte Union, så man nu kun har en 15 meter indendørs bane, som er den distance, der benyttes af skydeklubber under DGI.

Om sommeren er der mulighed for udendørs skydning på Vestereng i det nordlige Aarhus, der har et stort antal 25 meter pistolbaner samt 50 meter baner, der primært bruges til riffelskydning.

Har man mod på at skyde langt, findes der 200 og 300 meter baner i Harlev, man kan udfordre sig på. Det er dog noget bekosteligt, da en patron til langdistanceskydning koster 10 kroner, så det kan hurtigt løbe op, fortæller Kim Nielsen.

Skytterne i Hinnerup benytter primært den lokale indendørs bane på Rønbækskolen, og det gælder ikke mindst de yngre skytter, der er svære at lokke udendørs, fortæller formanden.

Det er i år 50 år siden, at VBF’s Skyttelaug Hinnerup, som klubben i Hinnerup officielt hedder, blev etableret. Det blev i weekenden fejret med en reception og jubilæumsstævne for indbudte gæster.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.