Hammel Tennisklub har fået ja til ekstra padelbane

Hvis alt går vel, kan der inden sommerferien spilles padel på to udendørs baner ved tennisanlægget i Hammel.

Artiklens øverste billede
Den nye padelbane er markeret med blåt i bunden af billedet i forlængelse af klubhuset. Illustration: Hammel Tennisklub

Siden foråret 2022 har medlemmerne af Hammel Tennisklub haft mulighed for at spille padel ved klubbens tennisanlæg, der ligger ved siden af byens fodboldbaner ud til Stadionvej.

Tilføjelsen af en udendørs padelbane har givet klubben et enormt boost i en tid, hvor de fleste tennisklubber har svært ved bare at holde deres medlemstal. I løbet af 2022 fik Hammel Tennisklub således 78 nye medlemmer svarende til en tilgang på over 50 procent.

Nu har klubben søgt og fået tilladelse til etablere endnu en udendørs padelbane ved tennisanlægget.

En ekstra bane vil gøre det muligt for klubbens 1. Divisionshold at spille sine hjemmekampe i Hammel. Det kræver to baner at afvikle holdturneringskampe, og holdet har hidtil lejet sig ind på padelbaner i Silkeborg.

Det har også vist sig problematisk at tilbyde træning med blot én bane, ligesom én padelbane er for lidt til at afvikle begynderturneringer for nye medlemmer, der ad den vej kan finde andre medlemmer at spille med og blive en del af klublivet.

Godt man ventede

Tennisklubben var godt klar over nogle af disse udfordringer, da man etablerede den første bane, og DGI/JBU anbefalede allerede dengang at etablere to baner på én gang.

Klubben valgte dog den forsigtige model med én bane, og det er man i dag glade for, selvom der har vist sig at være basis for to baner. Etableringen af en ekstra padelbane var nemlig i så fald sket på bekostning af en af tennisbanerne, hvilket man nu har droppet, fordi medlemstilgangen på grund af padelbanen samtidig har smittet positivt af på aktiviteten på tennisbanerne.

Den nye padelbane vil derfor blive etableret i forlængelse af klubhuset på et græsareal ved siden af en af HGF’s fodboldbaner. Den nye bane vil faktisk gå ind over stien, der løber langs fodboldbanen, og tennisklubben skal for egen regning genetablere et stykke af stien, der kommer endnu tættere på fodboldbanen.

»Det ser ikke ud til at blive nødvendigt, men HGF Fodbold har været meget velvillige og vil om nødvendigt flytte fodboldbanen. Det er vi rigtig glade og meget taknemlige for,« siger Peder Helbo, formand for Hammel Tennisklub.

Måske klar til sommer

Ansøgningen om etablering af en ekstra padelbane blev behandlet og godkendt på Kultur- og Fritidsudvalgets seneste møde. Nu mangler der en byggetilladelse, finansiering og valg af leverandør, inden selve anlægsarbejdet kan gå i gang, fortæller klubformanden.

Klubben er i kontakt med flere leverandører, der enten har en bane på lager eller hurtigt kan få det, og sammen med en af leverandørerne går klubben nu i gang med at lave en ansøgning om byggetilladelse til kommunen. Det tog nogle måneder at udfærdige ansøgningen til den første padelbane, men rigere på erfaring forventer formanden, det kommer til at gå noget hurtigere denne gang.

Sideløbende vil der blive arbejdet på at skaffe den nødvendige finansiering til etablering af padelbanen, som forventes at komme til at koste det samme som sidst, knap 600.000 kroner.

Klubben har omkring 60 procent af finansieringen på plads og håber på at kunne komme helt i mål i løbet af foråret. Hvis alt går vel, kan medlemmerne måske tage padelbane nummer 2 i brug allerede inden sommerferien, fortæller Tom Helbo.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.